Гръдната болка е показател за проблеми със сърцето, белите дробове

...
Гръдната болка е показател за проблеми със сърцето, белите дробове
Коментари Харесай

Първа помощ при гръдна болка


Гръдната болежка е индикатор за проблеми със сърцето, белите дробове или гръдния панер. Като подготвен по първа помощ вие би трябвало да имате поради, че може да става въпрос за грозящ сърдечен удар. Основните затруднения са: сърдечен арест, потрес и дефицит на въздух.

Какво се следи?

Началните признаци на сърдечен удар са както следва:

-

Повечето сърдечни пристъпи са съпроводени от неприятно чувство в средата на гръдния панер. Това възприятие трае повече от няколко минути или може да изчезва и да се появява. То може да се усеща като противен напън или болежка.
-

Поява на болежка в горната част на тялото. Пострадалият може да изпитва болежка или дискомфорт в едната или в двете ръце, гърба, шията, челюстта и стомаха.
-

Недостиг на въздух. Може да има, само че може и да няма болки в гърдите.
-

Други вероятни признаци са бледост, студена пот, гадене или виене на свят и други вероятни признаци, които може да са сигнал за сърдечен припадък.

Свързани публикации.. Първа помощ при затруднено дишане – астма 0 Първа помощ при ухапвания от инсекти и кърлежи 3 Първа помощ при задавяне 0

Някои сърдечни офанзиви са неочаквани и интензивни, само че доста постоянно стартират постепенно с умерена болежка или дискомфорт. Въпросните потърпевши доста постоянно не са сигурни какво се случва и чакат прекомерно дълго, до момента в който изискат помощ. Дори и да не е сигурен какво се случва, оказващият първа помощ не би трябвало да чака повече от 5 минути, с цел да извика спешна помощ.

Поведение на помагащия:

-

Помолете някой от близките да се обади на 112. Ако сте самичък с потърпевшия повикайте ги неотложно вие;
-

Оставете потърпевшия да почива;
-

Поставете го в комфортна позиция да вземем за пример седнал или полулегнал;
-

Помогнете на потърпевшия да си вземе лекарството, в случай че желае или има изписано. Проконтролирайте да вземе вярната доза. Никога не си позволявате да давате медикаменти, изключително на чужд!
-

Следете съзнанието и дишането.
-

Ако потърпевшият желае можете да поставите неговата ръка върху вашия гръден панер, с цел да усеща ритъмът на вашето сърце. Ако има усложнения с дишането насърчавайте го да диша постепенно и умерено
Не подценявайте сериозността на обстановката. Пострадалият може да твърди, че няма нищо съществено, само че той може да се нуждае от незабавна помощ!2238
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР