Градче в най-северния регион на Норвегия поиска от Европейската комисия

...
Градче в най-северния регион на Норвегия поиска от Европейската комисия
Коментари Харесай

Куриоз: Норвежки град поиска от ЕК разрешение за 26-часов ден

Градче в най-северния район на Норвегия изиска от Европейската комисия да му даде позволение, с цел да установи времева зона с 26-часов ден, оповестява.

За локалните хора очевидно обичайният 24-часов работен ден е отегчителен и би трябвало да се промени революционно с съвременен 26-часов работен ден, написа изданието.

Странният проект, насърчаван от кмета на град Вадсе (Vadsø) в Арктическия кръг покрай съветската граница, има за цел да ускори локалните полезности, да усили фамилното време и да притегли нови поданици в района. Всички хубави хрумвания, само че на процедура детайлите остават в най-хубавия случай неразбираеми.

В писмото си до Европейската комисия, която удостовери, че е получила настояването, районът желае от органа на Европейски Съюз да инструктира норвежките управляващи да одобрят основаването на времева зона с 26-часови дни вместо 24-часови дни.

Как ще работят на процедура новата времева зона? Венче Педерсен (Wenche Pedersen), кмет на Вадсе, която е създател на писмото, не е сигурна.

" Не сме мислили доста за това ", сподели тя. " Часовникът ще премине от 12 на 13 деления... и би трябвало да забележим по какъв начин ще стане това. Не мисля, че от Европейска комисия ще кажат " да ", тъй че не сме обмислили всички детайлности. "

Според Педерсен районът се бори да притегли нови поданици. Но кметът се надява това да се промени, като покаже неповторимите полезности на региона.

" Чрез нашия план " MOREtime " ние се стремим да отпразнуваме и разпространяваме този неповторим метод на живот, като предлагаме на хората опцията да се насладят на повече качествено време, занимавайки се с действия като лов на риба, лов, проучване на нови езици или просто превозване с обичани хора, " сe споделя в писмото на кмета.

" Ние не тичаме след рейсовете или след влаковете, не ни би трябвало доста време, с цел да пътуваме до работа и по този начин нататък ", добави тя. " Много сме удовлетворени от живота си в част от Норвегия, където имаме повече време да бъдем с нашите другари, със фамилията си и дружно ", сподели Педерсен пред Politico.

Чрез удължение на продължителността на дните Педерсен се надява, че повече хора ще бъдат въодушевени да се реалокират в отдалечения район. Гарантирането, че регионът ще е обитаем, е " по-важно от всеки път " в светлината на войната на Русия против Украйна, добави Педерсен.

" Харесваме нашия метод на живот и считаме, че това може да бъде доста вълнуващо, изключително за фамилии с дребни деца ", сподели кметът. " Мисля, че това е по-спокойно и по-добро всекидневие, в сравнение с да вземем за пример в огромен град. "

Може ли в действителност куриозното искане да се случи?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР