Град, обявен за най-приветливия в Обединеното кралство, има толкова ниско

...
Град, обявен за най-приветливия в Обединеното кралство, има толкова ниско
Коментари Харесай

 Един от най-безопасните градове. Хората не заключват вратите си   


Град, разгласен за най-приветливия в Обединеното кралство, има толкоз ниско равнище на престъпност, че локалните оставят домовете и колите си отключени.

Къркуол, най-големият град в Оркни - архипелаг на север от континентална Шотландия - е наименуван най-приветливата част на Англия в извършено изследване.


Търсенето проучва най-приветливите места в Обединеното кралство въз основа на най-големия брой парцели с позитивни мнения във връзка с техния размер.

Таксиметров водач споделя, че един път оставил портфейла, телефона и ключовете за колата си на пътническата седалка на отключената си кола в Къркуол в продължение на четири дни и никой не е докоснал нищо.

При различен случай той сподели, че е изпуснал портфейла си с £850 в брой на летище Къркуол - и чужд го е подал на гишето за информация, с цел да може да си го върне.

Разхождайки се по павираните улици на града, локалният екскурзовод Брайън Александър сподели на MailOnline, че 8 500-те поданици на Къркуол са доста гостоприемни.



Името на града идва от скандинавското " Kirkjuvagr ", което значи " Църква в залива ".

Центърът на града даже беше разгласен за най-красивата основна улица в Шотландия, като завоюва обществено гласоподаване през 2019 година
Градът разполага с богат избор от хотели, заведения за хранене и кафенета, с живописна крайбрежна линия, която е доста известна през летните месеци.

Езерото Peedie Sea е дом на лебеди, патици и чайки през цялата година, с мрежа от пътеки, позволяващи на хората да се разхождат отвън центъра на града.

Свети Магнус, романската катедрала, е една от най-емблематичните здания на Оркни и е най-посещаваното място на архипелага с 200 000 гости през 2019 година

Само на час път от Къркуол се намира Скара Брей, неолитно населено място, по-старо от Стоунхендж, което притегля голям брой туристи всяка година.

Превод: GlasNews. bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР