Град Газа след израелски въздушен удар, 8 октомври. Снимка: АП.Израел

...
Град Газа след израелски въздушен удар, 8 октомври. Снимка: АП.Израел
Коментари Харесай

Читатели на “Гласове”: Хората зверове” не се раждат такива - някой ги създава!

Град Газа след израелски въздушен удар, 8 октомври. Снимка: АП.

Израел разгласи цялостна обсада на линията Газа, като част от битката против " хора зверове ".  " Това не е ли дехуманизираща тирада на омразата и закана за геноцид? Израелците с години като избиват мирни хора в Ивицата Газа - какво чакат? ".  " Днес, Газа се изравнява със земята, тъй като там били не хора. Животни. Палестинци. Безогледно, дами, деца, старци и мъже наказани на съжение. Нищо не са научили богоизбраните. НИЩИЧКО! " ; " Не можеш 75г. да държиш 2 милиона души на територия 5/20 км.( Газа), без никакви права и вероятности, и то откакто си им откраднал всичко, и да очакваш нещо друго с изключение на радикали. Просто почвата е идеална за такава годишна продукция. И отново ти казвам- при огромен спор в региона всичко това ще се стовари върху главата на Европа ": безкомпромисният народен разбор в рубриката ни " Вашите гласове ". Ако коментарът ви не е измежду тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е заличен, формулирайте го по различен метод и запазете положителния звук! Публикуваме мненията на нашите анонимни читатели без редакторска интервенция.

 

Маймуната Дарвин

Днес, Газа се изравнява със земята, тъй като там били не хора. Животни. Палестинци. Безогледно, дами, деца, старци и мъже наказани на съжение. Нищо не са научили богоизбраните. НИЩИЧКО! Както преди осемдесет години един с мустачки изгаряше тях тъй като били нехора. Хора плъхове. И вонята на това безБожие се усеща по всичките ни медии.

 

404

Това не е ли дехуманизираща тирада на омразата и закана за геноцид? Израелците с години като избиват мирни хора в Ивицата Газа - какво чакат? Наричате ги: зверове, третирате ги като зверове - ами сами си отгледахте зверовете, които ще ви раздерат.

 

Asen Mihay

" ХОРАТА ЗВЕРОВЕ " НЕ съдебна експертиза РАЖДАТ ТАКИВА - НЯКОЙ ГИ СЪЗДАВА! В ГАЗА, В УКРАЙНА - Пожарна охрана РАЗЛИЧЕН НАЧИН, НО РЕЗУЛТАТА Е ЕДИН. ЗОМБИРАНИ, МРАЗЕЩИ, УБИВАЩИ. И НАВСЯКЪДЕ съдебна експертиза ВИЖДА СЯНКАТА НА Съединени американски щати. В АФГАНИСТАН, СИРИЯ, ИРАК, ЛИВАН И Т.Н. АЛКАЙДА, ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА, ИЗРАЕЛСКА ДЪРЖАВА И Т.Н.

 

Куци Коньов

Ако не помните уроците в учебно заведение, половината от популацията на множеството страни са от женски пол, сред 20-30% са лицата под 18 години. Проста математика - при 2,3 млн. души население в Газа, половината от които дами, а 20-30% от другата половина (мъжкото население) са под 18 година, какъв брой тъкмо дами и деца ще избиете, другарю гневен фашист? Ама другояче осъждате гаврата с дами и деца, но единствено в случай че са от приветлив вам етнос/религия. Ако не са - геноцидът е оневинен и човечен.

 

Има българска сентенция

Нахокат ли куче, че е лудо. И да не е - побеснява.

 

Димитрова

Може ли някой да ми отговори, откакто Израел убива безсистемно цивилни палестинци в гъсто обитаемоте региони в линията Газа, по какъв начин би трябвало да се назовават израелските военни? Херувимчета или хора-зверове?

 

./.

Другия въпрос е, с кой ум Хамас се взеха решение на тази офанзива, знаейки авансово, какво ще последва и какъв ще е отговора на израелската армия (ЦАХАЛ), както и обстоятелството, че няма по какъв начин да завоюват в директен спор и война против Израел? Странно е, в действителност...

 

Прилагат американската тактичност, обстрелват цивилните

Преди години в изявление, боен от Донбас съобщи: “Отидох на фронта, тъй като е по-безопасно в сравнение с да си заставам у дома, където укрите непрекъснато ни обстрелват. ”. Ще се получи същото. Арабите всеобщо ще се включат във войната.

 

Дори не разбираш

Какво се случва. Палестинците ги лъжат от години и ги държат в най огромния затвор под намерено небе- Газа( по Джордж Галоуей). А това основава неизбежно радикали. А в този момент ще радикализиране целия Близък Изток. И не дай си боже( а има голяма опасност) да пламне целия арабски полуостров, всички тези радикализирани хора ще се изсипват в Европейски Съюз. А можеше просто Израел да извърши най-малко един от уговорките които беше поел към палестинската автономност. Не можеш 75г. да държиш 2 милиона души на територия 5/20 км.( Газа), без никакви права и вероятности, и то откакто си им откраднал всичко, и да очакваш нещо друго с изключение на радикали. Просто почвата е идеална за такава годишна продукция. И отново ти казвам- при огромен спор в региона всичко това ще се стовари върху главата на Европа.

 

Коментар

Такава огромна офанзива се провежда с години. Това не са да метнеш 5 камъка по прилежащата къща. Това са стотици ракети и разположена бойна техника, която не се носи скрита в джоба. Цялата работа е толкоз заплетена, че не се знае по кое време ще се разплете. Как по този начин най-големият самолетоносач в света - американския " Дж. Форд " дебаркира в Турция преди месец и всичко мина някак неусетно. И хоп - в този момент незабавно се реалокира на източното средиземноморие? Това не ти е ветроходка, дето да си я миткаш из моретата като круизен транспортен съд. Я да забележим с какви ракети Хамас атакува Израел-да не се окажат Натовски, та по тази причина " небесния щит " да не ги е познал като зложелател? Не забравяйте, че доста от натовската оръжейна помощ за Зеленски внезапно се оказа в Близкия Изток. Включително България търгуваше с Ливан.

 

Мутатс

А палестинците нямат ли правото на естествен живот?

 

Мери

По време на война всички стават зверове! Жалко за почтените! Във великата книга " Война и мир " има глава за борбата при Бородино, когато от едната страна на бойното поле стои Наполеон, а от другата маршал Кутузов, и двамата гледат осеяното с трупове поле и си мислят, че това е толкоз безмислено. Тъпанарите, които сега ръководят света, или най-малко по този начин си мислят, в случай че бяха чели повече, Земята щеше да бъде отлично място.

 

Денков акцентира, че страната ни ще предложи филантропична помощ “

На кого?

 

Блинкен стана разноглед

Путин е на всички места!

 

мирише ми на

Преместване на военния фокус от Украйна в Палестина. Там " теренът " постоянно е в подготвеност.

 

ЗИП

Палестинците нямат нищо общо тук.Както и украинците нямат нищо общо с войната в Украйна!!! Дори не ми се мисли какво ше стане в случай че оста " Техеран-Москва-Пекин " задейства Хизбула.А Хизбула са къде 100 пъти по-мощни от Хамас.... Вашингтон си мислеше, че единствено той може да работи самодейно.Но ето, че Изтока подсети за златните си години от средата на 20 век когато той започваше споровете из целия свят в първата " деколонизация ". Носете си новите дрешки.Колко пъти да дублирам а?:))

 

Ghost

Интифадта не е серпантина, с изключение на от новините в Европа

 

Трябва да заклеймим израелската експанзия против палестинците

Трябва да осъдим изтласкването на палестинците от земята им.

 

въпрос

" Израел ще се прицелва в терористите от Хамас, където и да са в Газа. " При тези гъсто обитаеми региони, това е невероятно и ще има доста цивилни жертви. В момента Газа е в пламъци и руини от израелските удари, и човек като гледа, си задава въпроса: Колко ли дълго щеше да устоят украинците, в случай че руснаците водиха война по същия метод с масирани авиационни удари на всички места без да се преценяват?

 

Колко пъти

би трябвало да ви се изяснява за двойните стандарти. Казали са го още античните. Това, което е разрешено на Юпитер (САЩ), не е разрешено на вола (Русия).

 

PanAm

Зеленски по какъв начин беснее сега, не ми се мисли. Откраднаха му шоуто, прожекторите загазнаха. А, в тъмното една мечка шета ли шета...

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР