Град Форт Уърт, Тексас, ще плати на Зион Кар, който

...
Град Форт Уърт, Тексас, ще плати на Зион Кар, който
Коментари Харесай

Форт Уърт, Тексас, одобрява споразумение в размер на 3,5 милиона долара за дете, станало свидетел на фаталната полицейска стрелба по леля Ататиана Джеферсън

Град Форт Уърт, Тексас, ще заплати на Зион Кар, който е бил очевидец на съдбовната полицейска пукотевица на неговата вуйна Ататиана Джеферсън през 2019 година, съглашение за 3,5 милиона $, споделиха градските управляващи.

Зион, тогава 8-годишен, беше в дома на Джеферсън и играеше видео игри с нея, когато тогавашният служител на реда от Форт Уърт Арън Дийн простреля и умъртви 28-годишния мъж, до момента в който отговаряше на позвъняване с искане за обществена инспекция.

Гледайки по какъв начин гибелта на вуйна му се разиграва пред очите му, Зион изпита „ безпокойствие, смут и мъка ”, съгласно федерално дело, заведено от майка му, Амбър Кар, през 2021 година В него се споделя, че Зион е претърпял „ тежко и извънредно психическо и прочувствено страдалчество ” и се упреква града за контузията му. Две години след завеждането на делото Амбър Кар, която беше сестрата на Джеферсън, умря след дълга борба със застойна сърдечна непълнота.

Градът разгласи по-рано този месец, че е предложил 3,5 милиона дола...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР