Говорителят на Световната здравна организация, Кристиан Линдмайер, каза във вторник,

...
Говорителят на Световната здравна организация, Кристиан Линдмайер, каза във вторник,
Коментари Харесай

СЗО планира евакуацията на три болници в Газа

Говорителят на Световната здравна организация, Кристиан Линдмайер, сподели във вторник, че три лечебни заведения в обсадената от Израел Газа са поискали помощ при евакуирането на пациенти и че планирането на интервенцията е почнало, предава Ройтерс.

Болниците бяха подложени на бомбардировки по време на спора Израел-Хамас и всички здравни заведения в северната част на анклава на процедура престанаха да действат обикновено, макар че не престават да настаняват някои пациенти, които са останали в региона им.

Линдмайер съобщи, че евакуациите са последна мярка. " Това лишава цялото население на север от възможността за търсене на здравни грижи ", сподели той на брифинг в Женева. Трите лечебни заведения са  " Ал Шифа ", от която към този момент са избавени група бебета, индонезийската болница, където вчера бяха убити минимум 12 души, и болницата " Ал-Ахли ", сподели той. " Засега това е единствено в стадий на обмисляне без повече детайлности ", добави той.

На същия брифинг Агенцията на Организация на обединените нации за децата (УНИЦЕФ) предизвести за риска от " всеобща зараза от заболявания ", която може да докара до повишаване на детската смъртност в гъсто популации анклав, където хиляди хора са натъпкани в пренаселени лагери.

" Ако достъпът на децата до вода и канализация в Газа продължи да бъде стеснен и непълен, ще станем очевидци на драматичен, само че изцяло предотвратим скок в броя на умиращите деца ", сподели представителят на УНИЦЕФ Джеймс Елдър.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР