Говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби

...
Говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби
Коментари Харесай

САЩ: Сръбските войски са започнали да се изтеглят от границата с Косово

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби удостовери, че част от войските на сръбската войска към този момент са изтеглени от граничната линия с Косово, където бяха ситуирани след терористична офанзива в Банска на 24 септември, заяви " КоССев ", предава БГНЕС.

" Вече видяхме, че те започнаха да изтеглят тези сили оттова. Това е нещо позитивно, ще помогне за усмиряване на обстановката ", съобщи Кърби.

В сходство с настоящите събития и напрегнатите връзки, по границата с Косово американската администрация видя " невиждано скупчване " на сръбската войска. Съединени американски щати и някои страни-членки на Европейския съюз приканиха Сърбия да изтегли войските си, в това число артилерия, танкове и пехотни елементи.

Правителството на Косово също изиска изтеглянето на сръбските военни структури, откакто упрекна Белград за организирането и финансирането на терористичната група, която атакува косовската полиция на 24 септември в Банска, където беше погубен служител на реда и други двама бяха ранени.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР