Говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби

...
Говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби
Коментари Харесай

САЩ предупредиха, че Иран и Русия разширяват сътрудничеството си в областта на отбраната

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби предизвести, че Русия и Иран уголемяват съдействието си в региона на защитата, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Подкрепата на Иран за съветската войска продължава да се усилва, съобщи Кърби през вчерашния ден - точно на първата годишнина от нашествието в Украйна.

Той сподели, че " Русия предлага на Иран невиждано съдействие в региона на защитата, в това число във връзка с ракетите, електрониката и противовъздушната защита ". 

" Смятаме, че Русия може да даде на Иран изтребители .

Иран също по този начин се стреми да закупи в допълнение военно съоръжение от Русия, в това число радари за щурмови хеликоптери и учебно-бойния аероплан Як-130 ", сподели той.

По думите му през ноември Техеран е доставил на Москва танкови муниции.

Засилването на съдействието в региона на защитата сред Иран и Русия ще усложни ситуацията освен в Украйна. Това може да утежни обстановката в региона на сигурността в Близкия изток за сътрудниците на Съединени американски щати, предизвести представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом.

Техеран, да вземем за пример, желае да закупи в допълнение военно съоръжение от Русия, в това число бойни хеликоптери и радари, сподели Кърби.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР