Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Русия

...
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Русия
Коментари Харесай

Русия гневно отрича да има спецчасти в Норвегия

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че Русия била шокирана от осведомителната русофобска интензивност и масираните фалшификации за хипотетично наличие на съветски специфични елементи в Норвегия, оповестяват съветските медии.

" Шокирани сме от тази странна осведомителна интензивност на русофобската част. Не знам, може би лобито в Норвегия, може би лобито отвън Норвегия, само че видяхме очевидния резултат в медиите на тази страна ", разяснява Захарова.

По думите ѝ в норвежките медии неотдавна са се появили масирани антируски фалшификации, които се твърди, че се отнасят до " наличието на съветски специфични елементи и дейна шпионска предприемчивост на спецслужбите на Русия в Норвегия ".

Захарова определила това като апотеоз на безпринципността и отклоняване от професионалните стандарти на публицистиката.

" Всички вероятни мислими и немислими обстоятелства бяха събрани в един кюп, като явно замисълът на техните създатели е бил да не оставят у норвежката общност подозрение по отношение на враждебните планове на Русия към тази страна ", добави говорителката на съветското външно ведомство.

Тя отбелязала, че няма да изброява тези подправени вести. По думите ѝ " всичко това би трябвало да остане на съвестта на тези, които са ги съчинили ".

" Можем да установяваме, че в Норвегия в последно време се организира систематична работа по насаждането на облика на врага в лицето на Русия. Това е нападателна, осведомителна антируска политика ", разяснява още Захарова.

Тя прикани сътрудниците си от норвежкото външно министерство да се занимаят с казуса.

По-рано посолството на Русия дефинира като провокация публикация за съветски специфични елементи в Норвегия.

Преди дни беше обявено, че бойци на съветските специфични елементи неведнъж са посещавали архипелага Шпицберген в Арктика и са разгласили в обществените мрежи фотоси, направени там. По-конкретно в обществените мрежи се завъртяха фотоси на чиновници на чеченските специфични елементи, които се назовават " Летящия отряд на Кадиров ".

Шпицберген е норвежки архипелаг, ситуиран в Северния ледовит океан. В началото на XX в. Съединени американски щати, Съюз на съветските социалистически републики, Англия, Франция, Италия, Япония, Норвегия, Холандия и Швеция подписаха Договор за Шпицберген, който закрепи специфичния статут на района. Съгласно контракта всички страни, подписали документа, могат да правят икономическа активност на островите. Архипелагът също по този начин беше приет за демилитаризирана зона. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР