Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова коментира изявлението на

...
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова коментира изявлението на
Коментари Харесай

Захарова посочи чудовищното невежество на Байдън за жителите на Донбас

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова разяснява изказването на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, че съветските войски " на процедура са обкръжили " Украйна.

Както Захарова съобщи в Telegram, Байдън трябваше да добави, че „ Русия се приближи рисково покрай границите на НАТО “. „ Най-чудовищното е - нито дума за същинското положение на цивилното население в Донбас. Няма хора, няма проблеми? " съобщи тя.

Преди това Захарова реагира на изказването на министъра на реинтеграцията на по този начин наречените краткотрайно окупирани територии на Украйна Ирина Верещук, която предложи жителите на Донбас да се реалокират на територията, следена от Киев. „ Тя обаче пропусна думата „ особи “, употребена от президента на Украйна “, сподели Захарова.

Освен това тя напомни по какъв начин президентът на Украйна Владимир Зеленски сподели: „ Вярвам, че в случай че живеете през днешния ден на територията на Донбас, краткотрайно окупирана, и смятате, че нашата идея е обективна, че ние сме руснаци, че ние сме в Русия, това е огромна неточност да останат живи в Донбас... За бъдещето на техните деца и внуци... към този момент е належащо да отидат и да търсат място в Русия. Правилно е. Защото без Украйна няма да има цивилизация на тази територия. Украйна ще пораства нагоре, Донбас в окупирана форма няма да пораства на никое място. Няма да има благополучие за тези хора.”

Припомняме, че Байдън насочи апел за обстановката към Украйна. Той съобщи, че сякаш се опитвали да предизвикат Киев в Донбас, а Русия възнамерявала инвазия в границите на няколко дни. В същото време Съединени американски щати няма да изпращат своите военни в Украйна.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР