Говорителят на руския президент Владимир Путин заяви днес, че не

...
Говорителят на руския президент Владимир Путин заяви днес, че не
Коментари Харесай

Кремъл: Няма нужда от истерична реакция на обществото във връзка с мобилизацията

Говорителят на съветския президент Владимир Путин съобщи през днешния ден, че не е належащо обществото да реагира " истерично " на мобилизацията на резервисти за присъединяване в бойните дейности в Украйна, заяви Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7138
В сряда Путин разгласи, че минимум 300 000 резервисти ще бъдат призовани под знамената, с цел да се включат в почналата през февруари инвазия в прилежащата на Русия страна.

Новината провокира редки антивоенни митинги в голям брой градове и суматоха измежду съветските мъже. Широко публикувани са случаите с руснаци, които бързо резервират еднопосочни полети или се насочат към страни като Финландия и Казахстан.

Напускането на страната се преглежда като опасност за съветската стопанска система, както и за отслабващата военна машина на Путин в Украйна, показва ДПА. 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обаче отхвърли опасенията на обществеността.

" По някакъв метод може да се разбере, че в първите часове след оповестяването и даже в първия ден имаше истерична, извънредно прочувствена реакция, тъй като в действителност нямаше задоволително информация ", сподели той. 

През миналите дни обаче държавното управление популяризира повече информация и сътвори горещи телефонни линии, с цел да дава отговор на въпроси, добави той.

Днес съветското министерство на защитата даде нови детайлности за това кои мъже няма да бъдат наранени от мобилизацията.

Специалистите в региона на високите и осведомителните технологии, сериозно значимите чиновници във финансовия бранш и членовете на държавните медии, които вземат участие във военната агитация на Кремъл, не би трябвало да получават повиквателни, защото работят в специалности, " опазващи системата ", съобщи министерството.

Ръководителят на Комисията по защита в съветския парламент Андрей Картаполов изясни във връзка със заминаването на доста мъже, че съгласно закона за мобилизацията има възбрана резервистите да напущат страната. 

Тъй като обаче Путин е наредил " частична " готовност, законът не се ползва, сподели той, и пътуванията в границите на Русия и в чужбина са позволени. Въпреки това Картаполов предложи на резервистите, които не са сигурни дали подлежат на мибилизация, сами да отидат в наборната комисия, с цел да изяснят ситуацията си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР