Говорителят на Оперативното командване на полските въоръжени сили Яцек Горишевски

...
Говорителят на Оперативното командване на полските въоръжени сили Яцек Горишевски
Коментари Харесай

Полша обясни защо не е свалила руската ракета

Говорителят на Оперативното командване на полските въоръжени сили Яцек Горишевски изясни, че съветската ракета не е била свалена в неделя вечерта, защото се е схванало, че тя ще напусне полското въздушно пространство и опитът за свалянето ѝ би представлявал по-голям риск за локалните поданици.

Горишевски е представен от " Европейска истина ", базирайки се на RMF FM.

" Решението беше взето въз основа на информация от нашите радарни системи. Оценката на траекторията, скоростта и височината на ракетата сподели, че тя ще напусне въздушното ни пространство ", сподели Горишевски.

" Ракетата тежи повече от два тона, от които 400 кг е потребният товар. След като ракетата бъде свалена, нейните парчета ще паднат на наша територия ", сподели той.

Горишевски съобщи, че Русия съзнателно маневрира с ракетите си по този начин, че те да създадат кръг и да ударят цели в Украйна от запад. " Повечето съветски ракети идват от изток или север; бранителите е по-малко евентуално да чакат офанзива от запад ", сподели той.
 Руска ракета прелетя през небето на Полша
Руска ракета прелетя през небето на Полша

Тя е останала в полското въздушно пространство 39 секунди

Русия нанесе масиран удар в Украйна в неделя вечерта, а една от ракетите прелетя в полското въздушно пространство покрай село Осердов в Люблинската област. Тя престоя там 39 секунди.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР