Говорителят на Националната агенция по приходите Росен Бъчваров съобщи, че

...
Говорителят на Националната агенция по приходите Росен Бъчваров съобщи, че
Коментари Харесай

Росен Бъчваров: Системата на НАП не разпространява вируси

Говорителят на Националната организация по приходите Росен Бъчваров заяви, че и-мейлите, изпращани от Национална агенция за приходите до клиентите им не са инфектирани с вируси и системите им не са атакувани. Причина за заявката стана блокиралият телефон на актрисата Гергана Стоянова след отваряне на линк, пратен от организацията.
Стоянова описа пред bTV, че е получила мейл от Национална агенция за приходите, съдържащ персоналните й данни и тези на компанията й. В писмото пишело, че в случай че не отвори линка предстои на наказване. „ Имаше линк, който да покаже поканата, а при отваряне изиска ключова дума. Въведох случайна ключова дума и телефонът ми блокира изцяло”, добави тя.
По-късно станало ясно, че писмото е същинско и е изпратено от Национална агенция за приходите, а съгласно Бъчваров блокирането на телефона е съвпадане.
„ Ние пращаме мейли с електронни подписи, тъй като връчването на бумаги е значимо. За последните месеци сме изпратили 30-40 000 писма. Има персонални данни и линк за формалния документ. Няма връзка сред казуса с телефона на Гергана с вируси или нещо, изпратено от Национална агенция за приходите. Тук става дума за съвпадане. Изследвахме всички известия и няма данни за каквито и да е зарази”, успокои той.
По думите му в случай че средата онлайн продължава да е по този начин враждебна, то само че организацията ще се наложи да мисли нов метод да предложения клиентите си – да вземем за пример човек да се записва някъде в уебсайт на Национална агенция за приходите и по този начин да се отстрани сходен риск.”
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР