Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че усилията на Бразилия

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че усилията на Бразилия
Коментари Харесай

Кремъл: Мирният план на бразилския президент заслужава внимание

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че напъните на Бразилия да посредничи за мир в Украйна заслужават внимание, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10199
Бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва предложи да се сътвори група от неутрални страни, които да посредничат за мир. В неделя той сподели пред публицисти, че е разискал концепцията с водачите на Китай и Обединените арабски емирства.

Съединени американски щати разкритикуваха през вчерашния ден Лула заради неотдавнашното му изявление, че Западът " окуражава " спора като въоръжава Киев и че Вашингтон би трябвало да престане да изпраща оръжия в Украйна и да стартира да приказва за мир.  

" Всички хрумвания, които регистрират съветските ползи, заслужават внимание и сигурно би трябвало да бъдат изслушани ", съобщи Песков във връзка концепцията на бразилския президент.  

Песков бе помолен да разяснява и публикуваната от организация " Блумбърг " информация, че френският президент се пробва да работи с Китай за правене на проект, който би могъл да послужи като основа за договаряния сред Москва и Киев.

" Не ни е известно съществуването на какъвто и да било френски проект и надлежно не сме получавали нищо от френска страна ", сподели Песков. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР