Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че снабдяването на Украйна

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че снабдяването на Украйна
Коментари Харесай

Захарова: Режимът на Зеленски не приема решения самостоятелно, зависи от външни куратори

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че снабдяването на Украйна и други страни с тежки оръжия заплашва сигурността на целия европейски континент. Така Песков реагира на изказването на английския външен министър Лиз Тръс, която прикани Запада да ускори военния капацитет освен на Украйна, само че и на Молдова и Грузия.

Говорителят на министерството на външните работи Мария Захарова на собствен ред упрекна западните страни, че подстрекават Украйна да нападна Русия.

Захарова напомни думите на английския заместник-министър на защитата Джеймс Хипи, съгласно който украинската войска има законното право да нанася удари по военни обекти на съветска територия. 

„ През последните няколко седмици въоръжените сили на Украйна подложиха на обстрел районите на Русия, които граничат с Украйна. Има потърпевши и опустошения. Това още един път свидетелства, че режимът на Зеленски не приема решенията си независимо и напълно зависи от външните си куратори “.

Захарова почерта, че тези дейности на украинските въоръжени сили не могат да останат без отговор. Тя уточни, че Русия може да нанесе ответни удари по центровете, в които се вземат съответните решения и в които има и западни съветници.

„ Бихме желали в Киев и в западните столици съществено да одобряват изказването на министерството на защитата на нашата страна, че по-нататъшното провокиране на Украйна да нанася удари по съветски обекти наложително ще докара до корав отговор от страна на Русия. А намиращите се в украинските центрове на приемане на решенията западни съветници не е наложително да бъдат проблем за ответните дейности н Русия “, съобщи Мария Захарова. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР