Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков упрекна САЩ, че подклаждат истерия

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков упрекна САЩ, че подклаждат истерия
Коментари Харесай

САЩ раздухват истерия с руската заплаха

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков укори Съединени американски щати, че подклаждат " нервност " за вероятно съветско навлизане в Украйна. " Тази нервност се раздухва изкуствено. Тези, които са докарали въоръжените си сили от чужбина, ни упрекват в необикновена военна интензивност на личната ни територия. Това са Съединените щати ", съобщи Песков по държавната телевизия. Самият Владимир Путин съобщи в четвъртък, че Западът " ескалира " спора в Украйна, като организира учения в Черно море и прелита с бомбардировачи покрай границите й.

Коментарът на Песков идва, откакто в събота държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен отхвърли да каже дали разузнаването на Съединени американски щати счита, че Путин има за цел да заграби земя от Украйна.

Междувременно американската телевизия Си Би Ес Нюз, базирайки се на осведомени чиновници, настояват, че съветското " навлизане зависи от студеното време ". Вероятността от " нахлуването " нараствала " със захлаждането на времето ", съобщи РИА Новости.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР