Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков нарече , а говорителят на

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков нарече , а говорителят на
Коментари Харесай

В дипломатическата мисия на Чехия в Москва остават посланикът и още четирима души

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков назова, а представителят на министерството на външните работи Мария Захарова съобщи, че зад дейностите на Прага стои Вашингтон.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изрази несъгласието си с изказванията на чешките управляващи, които упрекнаха съветските служби за гърмежите в оръжейните хранилища във Върбетица преди седем години:

„ Категорично не сме съгласни с такива заключения. Считаме ги за провокационни и вражески “.

Говорителят на министерството на външните работи Мария Захарова от своя страна видя „ американска диря “ в дейностите на Прага:

„ Много добре си даваме сметка, че Прага е под мощното въздействие на Съединените щати и изповядва в редица сфери неприкрита и неудържима русофобия “. 

„ В устрема си да угодят на Съединените щати на фона на неотдавнашните американски наказания против Русия чешките управляващи дори надминаха отвъдокеанските си настойници “, написа в публично изказване на съветското външно министерство.

От съветското външнополитическо ведомство нарекоха обвиняванията неуместни, като припомниха, че по-рано чешките управляващи са търсили отговорност за случая от притежателите на складовете.

Депутатът от Комитета по интернационалните въпроси на Държавната Дума Сергей Железняк съобщи за БНР, че задачата на дипломатическия скандал е да предотврати присъединяване на съветската компания „ Росатом “ в търга за строителството на нов енергоблок на атомната електроцентрала „ Дуковани “. 

. Това е съвсем целият личен състав на задачата.

Те би трябвало да изоставен територията на Русия до края на днешния ден.

В дипломатическата задача остават посланикът и още четирима души, което съществено ще затрудни пълноценната ѝ работа.

Вчера дипломат Витезслав Пивонка беше извикан в съветското министерство на външните работи, където беше известен за решението на Москва в отговор на изгонването по-рано от Чехия на 18 дипломати, разпознати като сътрудници на съветските спецслужби и упрекнати за съпричастни към гърмежите във Върбетица преди седем години.

 Мъж носи кутия на територията на чешкото посолство в Москва, до момента в който чешки дипломати се готвят да изоставен задачата, Русия, 19 април 2021 година
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР