Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изрази днес несъгласие с мнението

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изрази днес несъгласие с мнението
Коментари Харесай

Кремъл: САЩ са невидимата ръка в кризата в Украйна и не искат тя да приключи

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изрази през днешния ден противоречие с мнението на китайския външен министър Цин Ган, че рецесията в Украйна се управлява от невидима ръка, и съобщи, че това е ръката на Съединени американски щати, които не желаят военният спор в Украйна да завърши, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция

" Тук евентуално може да не се съгласим с нашите китайски приятели ", сподели Песков на конференция, разяснявайки изказването на китайския външен министър. Говорителят на Кремъл посочи, че се майтапи.

" Знаете ли каква е шегата? Защото това не е невидима ръка, това е забележима ръка. Това е ръката на Съединени американски щати, това е ръката на Вашингтон. Вашингтон не желае тази война да завърши, Вашингтон желае и ще направи всичко, с цел да продължи тази война. Това е забележима ръка ", съобщи Песков.

Говорителят на Кремъл сподели още, че Русия не вижда предпоставки за " какъвто и да било кротичък преход " в обстановката в Украйна, по тази причина продължава да " се стреми да извърши своите задания и да реализира задачите си посредством по-нататъшното осъществяване на специфичната военна интервенция ".

Загубите на украинските въоръжени сили през февруари са се нараснали с 40 % по отношение на предходния месец и са надхвърлили 11 000 души, съобщи през днешния ден съветският министър на защитата Сергей Шойгу, представен от ТАСС.

Той сподели това на заседание с съветското военно командване.

" Налице е доста нарастване на загубите измежду персоналния състав на Въоръжените сили на Украйна. Само през февруари те са се нараснали с 40 % спрямо януари и възлизат на повече от 11 000 военнослужещи ", съобщи Шойгу.

Той акцентира, че приоритет за съветските въоръжени сили остава опазването на живота и здравето на персоналния състав и цивилното население.

Руските войски ще продължат да извършват задания в границите на " специфичната военна интервенция " в Украйна, сподели министърът на защитата.

Шойгу посочи, че Западът, като част от американската тактика " да пречупи Русия със силата на оръжието ", усилва доставките на оръжия за Киев, само че това не води до триумф на украинските сили на бойното поле.

Превземането на Бахмут ще разреши на съветските войски да продължат настъплението си в дълбочина в границите на " специфичната военна интервенция ", съобщи съветският министър на защитата.

" Освобождаването на Бахмут продължава. Този град е значим защитителен възел на украинските сили в Донбас. Поемането му под надзор ще даде опция за по-нататъшни офанзивни дейности в дълбочина " акцентира Шойгу.

Той означи и " освобождението " на няколко украински обитаеми места вследствие на настъпателните дейности на съветските сили към градовете Донецк и Купянск.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР