Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков и още 25-има членове на

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков и още 25-има членове на
Коментари Харесай

Още санкции срещу Русия, в списъка е и говорителят на Кремъл Песков

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков и още 25-има членове на ръководещия в Русия хайлайф, високопоставени военни, олигарси, предприемачи от петролния, банковия и финансовия бранш на съветската стопанска система, топ публицисти са публично подложени от през днешния ден на наказания от Европейския съюз.

Освен представителят на Кремъл Песков, в новия санкционен лист на Съвета на Европейски Съюз поради войната в Украйна, са доближеният до президента Путин олигарх Генадий Тимченко, както и Алишер Усманов.

Списъкът с имената на 26 души и една компания бе огласен довечера. Техните сметки в Европейски Съюз се замразяват, никой от Общността няма право да им оказва финансова помощ, а те самите нямат правото да влизат на територията на Евросъюза.

Песков е най-видната фигура в черния лист и е прочут като гневен бранител на военните дейности против Украйна, отбелязва кореспондентът на БНР в Брюксел

Генадий Тимченко е един от най-приближените на Путин олигарси и е считан за негов ковчежник. Той има компанията „ Стройтрансгаз “. Тя бе отпред на консорциум, който щеше да строи българската част от газопровода „ Южен поток “.

Алишер Усманов е един от най-богатите хора в Русия, както и във Англия. Преди той бе акционер в лондонския футболен клуб „ Арсенал “.

В листата е и известният виолончелист Сергей Ролдугин, който бе махленски в прехвърлянето на минимум 2 милиарда $ посредством банки и офшорни сдружения като част от скритата финансова мрежа на Путин.

В листата е и някогашният вицепремиер на Русия Игор Сечин, в момента  основен изпълнителен шеф на петролния колос „ Роснефт “.

Сред глобените олигарси са също Пьотр Фрадков, Михаил Фридман и Пьотр Авен.

В листата попадат имената на министрите Дмитрий Чернишенко - вицепремиер по въпросите на туризма, спорта, културата и връзките, Виталий Савелиев - министър на превоза, и Ирек Файзулин, министър на строителството и жилищното настаняване.

Същевременно от Париж Франс прес цитира неназован консултант на президента Еманюел Макрон , съгласно който Европейският съюз ще продължава да залива Русия със наказания, с цел да промени сметките на Владимир Путин и войната против Украйна да му излезе неимоверно скъпа.

А от княжеския замък в Монако - обичано място за съветски олигарси - оповестиха, че ще бъдат замразени локални активи на руснаци поради войната в Украйна, съобщи „ Ройтерс “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР