Говорителят на китайското външно министерство Мао Нин днес обвини Съединените

...
Говорителят на китайското външно министерство Мао Нин днес обвини Съединените
Коментари Харесай

Китай обвини САЩ, че провеждат технологичен тормоз

Говорителят на китайското външно министерство Мао Нин през днешния ден упрекна Съединените щати, че упражняват " софтуерен тормоз и търговски протекционизъм ", съобщи БНР.

В неотдавнашна информация на " Файненшъл таймс " се твърди, че Вашингтон е изискал от южнокорейското държавно управление да изиска от локалните софтуерни колоси Samsung Electronics Co. и SK Hynix Inc. да не усилват наличието си на китайския пазар на полупроводници, в случай че Пекин реши да забрани основаната в Съединени американски щати Micron Technology Inc.

Според финансовото издание, китайското държавно управление обмисля да сложи повече ограничавания на западните ползи, като най-новите вероятни ограничения са ориентирани към достъпа на Запада до материали и технологии, употребявани в световната автомобилна промишленост.

Откакто Съединените щати започнаха да постановат забрани на китайски компании, Пекин, който дефинира този ход като " софтуерна обсада ". Китай от своя страна предприе ограничения против Съединени американски щати, включващи наказания против американските оръжейни компании, обзор на киберсигурността на производителя на чипове Micron Technology и обиск в офиса на Mintz Group. Последната стъпка, съгласно два източника на " Файненшъл таймс ", е провокирала незабавен обзор на сигурността на личния състав, дружно с преустановяване на пътуването до Китай.

" Нормална регулаторна мярка за съответните китайски органи е да правят прегледи на киберсигурността на мрежови артикули, които засягат или могат да обиден националната сигурност в сходство със законите и наредбите “, изясни Мао Нин ходовете, които Пекин подхваща във връзка с Micron.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР