Говорителят на Европейския съюз Петер Стано заяви, че ако държавите-членки

...
Говорителят на Европейския съюз Петер Стано заяви, че ако държавите-членки
Коментари Харесай

ЕС: Ще има наказателни мерки срещу Сърбия, ако не подкрепя деескалацията

Говорителят на Европейския съюз Петер Стано съобщи, че в случай че държавите-членки на Европейски Съюз преценяват, че има нужда от наказателните ограничения, такива ще бъдат наложени и на Сърбия, съобщи " Косова прес ".

Стано сподели, че ограниченията против Косово са наложени заради " неспособността на косовските управляващи да се държат по европейски ", без да показва по кое време ще бъдат отстранени.

" Ако държавите-членки решат, тогава ние ще предприемем нужните ограничения и против Сърбия, в случай че бъде преценено в сегашната атмосфера, в настоящия подтекст на тази последна рецесия, че Сърбия не прави нищо за деескалация ", сподели той.

Стано удостовери, че в Брюксел са получили писмото от 50 европейски и американски законодатели, в което Съединени американски щати, Европейски Съюз и Англия са призовани да трансформират метода си към Сърбия и да бъдат по-строги.

Той обаче добави, че в Европейския съюз има хиляди депутати, само че външната политика на Европейски Съюз се образува с единогласие на 27-те страни членки.

Междувременно Стано изиска от Косово и Сърбия да се държат " по европейски ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР