Говорителят на Белия дом Шон Спайсър - един от най-важните

...
Говорителят на Белия дом Шон Спайсър - един от най-важните
Коментари Харесай

Говорителят на Белия дом напусна Тръмп, финансист ще управлява комуникациите

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър - един от най-важните гласове на държавното управление - подаде оставка през днешния ден, след единствено шест месеца на поста.

Причината е несъгласието му с президента Доналд Тръмп, който реши да назначи финансиста от Уолстрийт за шеф на връзките в Белия дом Антъни Скарамучи, предадоха Франс прес и Ройтерс. Скарамучи е остарял покровител на Тръмп, непосредствен с най-големия му наследник Доналд Тръмп-младши и с щерка му Иванка, написа " Ню Йорк Таймс ".

Той управлява капиталова компания.

Антъни Скарамучи

Скарамучи идва на мястото на Майкъл Дубке, който подаде оставка на 18 май. Оттогава Белият дом няма шеф по връзките и Спайсър пое и тази роля. Той е бил мощно срещу назначението на Скарамучи.

Постът шеф на връзките на хартия е със стратегическо значение, само че представителят на Белия дом е лицето и гласът на държавното управление, отбелязва Агенция Франс Прес.

ДПА отбелязва, че Скарамучи има дребен политически опит. Очаква се той да заеме новия си пост през август съгласно чиновник в Белия дом, представен от Ройтерс.

Оставката и назначението съответстват с рецесия, разтърсваща Белия дом поради следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър за интервенция на Русия в изборния развой в Съединени американски щати през 2016 година и за скришен сговор с предизборния екип на Тръмп с Москва, припомня Агенция Франс Прес.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР