Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обяви, че Обединеното

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обяви, че Обединеното
Коментари Харесай

Русия отрича да отказва да работи с Великобритания по случая Скрипал

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова разгласи, че Обединеното кралство в никакъв случай не се е свързвало с Москва по отношение на отравянето на някогашния разузнавач Сергей Скрипал и настоя, че изказванията на Лондон, че Русия е отказала да сътрудничи по случая, съставляват " цялостна дезинформация ", оповестяват съветските медии.

" Ние даже не получихме публични отговори на доста от настояванията, които изпратихме. Така че, когато министър председателят на Обединеното кралство Тереза Мей споделя, че от Русия е било поискано да отговори на някои въпроси, да рапортува и т. н., и че Русия се държи по неконструктивен метод, лъгала е и т. н., това освен е погрешно, това е цялостна дезинформация ", разяснява Захарова.

По-рано тази седмица английският министър председател Тереза Мей разгласи, че на двама чиновници на съветското военно разузнаване (ГРУ) са им били повдигнати обвинявания, откакто проверяващите служби са разкрили " задоволително доказателства ", че те са директните причинители на нападението против Скрипал и добави, че е " напълно ясно ", че съветската страна е виновна за случая.

Тереза Мей също по този начин твърди, че отговорът на Русия на обвиняванията на Англия се състои в " потулване и неистини ". Кремъл за следващ път изрично отхвърли каквото и да е присъединяване в отравянето, само че означи, че Русия ще обмисли предприемането на ограничения против обвинените, в случай че Лондон изиска такива дейности. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР