Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обърна внимание на

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обърна внимание на
Коментари Харесай

Какво каза Мария Захарова за евакуацията на Царевна

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова обърна внимание на обстановката с кораба " Царевна " под български байрак, който се е намирал в продължителна обсада в Азовско море, съобщи ТАСС.

" Сега членовете на фамилии българи, с помощта на дейностите на съветските и донецките въоръжени сили, наред ще се завърнат вкъщи. И евентуално у тях ще зародят въпроси към своето управление: за какво то санкционира тези, които ги избавиха, и поддържа украинците, които сложиха под опасност техния живот и здраве ", написа тя в обществената мрежа " Телеграм ".

Медията написа още, че на 13 април петнайсетима членове на екипажа на кораба, от които 14 жители на България, са били евакуирани в Донецк, откъдето те ще отпътуват за дома.

По-рано тази седмица българският министър председател Кирил Петков, разгласи, че четиринадесет български жители и един украински жител, ученик на българското Военноморско учебно заведение, към този момент се намират отвън пристанището на Мариупол, напомня Българска телеграфна агенция. Предстои групата да се придвижи до Донецк, откъдето ще се завърне в България, осведоми министър председателят. Останалата част от екипажа - трима българи и двама украински жители, в това число капитанът на кораба - са останали на плавателния съд по свое предпочитание, добави Кирил Петков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР