Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова критикува ЕС за

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова критикува ЕС за
Коментари Харесай

Русия критикува ЕС за статута на кандидат член на Босна и Херцеговина

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова подлага на критика Европейски Съюз за даването на статут на кандидатка за участие на Босна и Херцеговина и го дефинира като част от опит за цялостно геополитическо завоюване на района, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

През предходната седмица водачите на Европейски Съюз взеха решение Босна и Херцеговина публично да стане кандидатка за присъединение към съюза.

„ В подтекста на актуалната обстановка в света и експанзионистичната политика на Запада е очевидно, че това решение е обусловено най-вече от задачата за цялостно геополитическо завоюване на района “, сподели Захарова в прессъобщение, публикувано от съветското посолство в Босна.

Тя съобщи още, че Европейски Съюз употребява присъединителните договаряния, с цел да принуди балканските страни „ автоматизирано “ да одобряват външната политика на съюза и да приложат наказания против Русия.

„ Ние имаме желание да продължим да работим за освобождението на суверенна и самостоятелна Босна и Херцеговина от остарелия режим на външния протекторат “, сподели Захарова.

Русия към този момент е предупреждавала, че би възприела стъпки за присъединението на Босна и Херцеговина към НАТО като „ неприятелски акт “, само че това е първата рецензия към упоритостите й да се причисли към Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР