Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи, че на Украйна

...
Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи, че на Украйна
Коментари Харесай

САЩ изпращат нова военна помощ на Украйна, съобщи Белият дом

Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер заяви, че на Украйна ще бъде изпратена нова военна помощ, без да уточни незабавно нейния размер, заяви Франс прес.
Новата пратка ще включва муниции за артилерийски системи, употребявани от украинската войска, сподели тя на обикновен брифинг за медиите, като добави, че Пентагонът ще даде повече детайлности.
Съобщението съответствува с приемането от Украйна на първите американски системи за противовъздушна защита Пейтриът и леки френски бойни танкове AMX-10.
" Днес нашето красиво украинско небе става по-безопасно, защото системите за противовъздушна защита Пейтриът дойдоха в Украйна ", съобщи украинският министър на защитата Олексий Резников в Туитър. Той благодари на Съединени американски щати, Германия и Нидерландия, че " са удържали на думата си ". Освен системите " Пейтриът " Западът възнамерява да достави танкове и друго съоръжение, с цел да помогне на Киев да организира контраатака през идващите месеци, с цел да си върне окупираните територии на изток и на юг.
От своя страна Москва неведнъж е осъждала намесата на Вашингтон. Руското управление счита, че НАТО, ръководено от американския ѝ противник, води в Украйна марионетна война против нея.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР