Говорител на Microsoft официално потвърди появили се информации, че компанията

...
Говорител на Microsoft официално потвърди появили се информации, че компанията
Коментари Харесай

Microsoft обяви съкращения на фона на очаквано забавяне на растежа

Говорител на Microsoft публично удостовери появили се информации, че компанията освобождава спомагателни чиновници, защото се чака растежът на приходите на производителя на програмен продукт да се забави поради по-слабите продажби на лицензи за Windows, съобщи Си Ен Би Си.

Така Microsoft става следващата огромна софтуерна компания, която поставя старания за понижаване на разноските. Meta Platforms и Salesforce са измежду компаниите от Силициевата котловина, които към този момент оповестиха закъснение на темпото на наемане на нови чиновници тази година, до момента в който компании като Coinbase и Netflix даже прибягнаха до съкращения.

„ Подобно на всички компании, ние постоянно оценяваме нашите бизнес цели и надлежно вършим структурни корекции “, е споделил представител на Microsoft пред Си Ен Би Си. „ Ще продължим да влагаме в нашия бизнес и да наемаме чиновници в основни области на напредък през идната година “, е добавил той.

Съобщението три месеца откакто Microsoft разгласи, че е съкратил по-малко от 1% от чиновниците.

През юли Microsoft съобщи, че чака към 10% растеж на приходите през първото фискално тримесечие – движение на напредък, което е по-бавно от това за повече от пет години. Компанията ще разгласи финансовите си резултати на 25 октомври.

Axios, която заяви за съкращенията в понеделник, сподели, че те са засегнали по-малко от 1000 души.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР