Говорихме за това, което е подадено в НАП за проверки

...
Говорихме за това, което е подадено в НАП за проверки
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Спецов наруши мълчанието: Имат ли 38-те магистрати и политици сметки в чужбина?

Говорихме за това, което е подадено в Национална агенция за приходите за инспекции на предварителна информация, която е направена от ДАНС до основния прокурор, по-късно идват инспекции на лица, които заемат висши длъжности. Те са 38. Не е открито те да имат недекларирани парцели и сметки в чужбина. Не е намерено нарушаване. Това разкри шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов пред публицисти.

Припомняме, че Сашо Диков пита в ефира на " Евроком " вътрешния министър Бойко Рашков дали основният прокурор Иван Гешев е в листата на на 38-те политици и магистрати, които не са заявили имущество и сметки в чужбина.

" Не съм виждал листата, само че имам информация за него. Не мога да запомня всички, тъй като това са много имена. Аз не преставам да настоявам, че те не са единствено толкоз ", сподели Рашков.

" Питам ви за този почитан прокурор и неговата брачна половинка. Неговите букви И.Г. ли са? ", попита Диков, а Бойко Рашков му отговори, че е " Топло, само че е рано да стане горещо ".

Рашков е безапелационен, че тази информация би трябвало да излезе на 100% и даде период на Прокуратурата да разкрие листата до 9 юли.

" Нека да уведомим ръководителя на КПКОНПИ Сотир Цацаров, че аз съм министът на вътрешните работи, само че съм и вицепремиер и давам отговор за силовите ведомства ", добави той.

Това е описът с 27 магистрати и 11 висши политици с недекларирани сметки и парцели в чужбина. През октомври 2019-а описът е изпратен от ДАНС на Цацаров, по-късно е изпратен в Национална агенция за приходите за проверка, а след това отново върнат на тогавашния основен прокурор.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР