Говорих в Кнесета пред всички депутати и правителствени служители. Но

...
Говорих в Кнесета пред всички депутати и правителствени служители. Но
Коментари Харесай

Зеленски упреква Израел, посочва Ерусалим като място за преговори

„ Говорих в Кнесета пред всички депутати и държавни чиновници. Но на първо място приказвах от наше име, от името на всички украинци. Говорих пред израелския народ, който, сигурен съм, ни схваща като свободни хора. Премиерът на Израел господин Нафтали Бенет се пробва да откри пътя на договарянията с Русия. И ние сме признателни за това, за всяко изпитание, тъй че рано или късно да стартираме да приказваме с Русия. Може би в Йерусалим. Това е вярното място за намиране на мир, в случай че е допустимо ”.

Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски след обръщението му пред израелския парламент, представен от БНР.

 Израел ще би трябвало да живее с избора, който прави - дали да помогне за отбраната на Украйна от съветската инвазия, съобщи по време на включване по видеовръзка на съвещание на израелския парламент Кнесет Зеленски.

Правейки съпоставяне сред съветската атака и проекта на нацистите за изтреблението на евреите, Зеленски сложи въпроса за нежеланието на Израел да продаде отбранителната си противовъздушна система " Железен купол " на Украйна.

" Всички знаят, че вашите системи за противоракетна защита са най-хубавите и че несъмнено можете да помогнете на нашия народ, да спасите живота на украинци, на украинските евреи ", сподели той.

" Бихме попитали за какво не можем да получим оръжия от вас, за какво Израел не е наложил мощни наказания на Русия или не оказва напън върху съветския бизнес. Така или другояче, изборът е ваш, братя и сестри, и тогава би трябвало живеете с вашия отговор, жители на Израел ", уточни в изявлението си Зеленски.

По-рано в неделя Зеленски съобщи пред телевизия Си Ен Ен, че е подготвен да договаря с съветския президент Владимир Путин и че спорът не може да бъде преустановен без договаряния.

" Мисля, че би трябвало да използваме всеки формат, всеки късмет, с цел да имаме опция за договаряния, опция за диалог с Путин. Но в случай че тези опити се провалят, това би означавало, че може да има Трета международна война “.

Той настоя, че е " време за диалог " и " възобновяване на териториалната целокупност и правдивост за Украйна “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР