Говори се, че са имали връзки с немалко политици и

...
Говори се, че са имали връзки с немалко политици и
Коментари Харесай

Кога всъщност си е дошъл брат Галев? Дали и Пламен не е тук? Институциите вдигат рамене

Говори се, че са имали връзки с значително политици и хора в службите. Румен Петков е в този лист, както и Мая Манолова, наричана от нейни съперници " сестра Галева ". Със сигурност са имали топли връзки и с прокурори, тъй като изчезнаха от България по чудноват метод, откакто към този момент съдът се беше произнесъл. Подобно бягство не е лесна работа и без общителното подпомагане на лица в избрани институции, на значими постове няма по какъв начин да стане. Това го знае всяко дете.

 

Разбира се политиците, подозирани за другарство с „ братя Галеви “, гневно отхвърлят близостта си с тях,  само че никой не им има вяра. Слуховете и разказите за богати софри, значими услуги и затваряне на очите за очевидни закононарушения са доста и даже единствено една трета от тях да са вярни, отново стигат за холивудски сериал на тематика мафия.

Същите политици, прокурори и ченгета не стопират и до през днешния ден да ни заливат с уверения, че са борци против корупцията, радетели са на справедливостта и работят в името на общото богатство. Ще повторя: никой не им има вяра, само че те не стопират да се подвизават в политиката и да тровят общественото пространство.

 

Но да се върнем към завръщането на Ангел Христов. В медиите се пласира информацията, че това се е случило преди дни, най-вече седмица. Но кой го потвърждава?

От години сме очевидци на разпадането на институции: прокуратура, служби, управнически структури, политически кръгове. Това дава опция на доста хора с нечисти планове, да осъществят противозаконен бизнес, закононарушения, трафик на хора, дрога и даже убийства.

 

Уменията и връзките на „ братя Галеви “, добити в специфичните елементи им дават опция да плуват решително в тъмните води на ъндърграунда.

 

Има и версия, че са помагали на службите да разкриват и задържат техни съперници. В един миг обаче са станали неуместни поради притежаваната информация и са били ударени от тези, които са опъвали „ чадър “ над тях. Възможно е – в България сме, нали?

Говори се също, че хора от властта са ги убедили да се жертват и да отидат на съд, с цел да се сътвори усещане, че институциите си правят работата, като им се обезпечи опция да се изнесат от страната. И това е допустимо, за какво не.

 

Ангел Христов към този момент го няма. Пламен Галев и да реши да проговори, ще бъде упрекнат от някогашните си настойници и от засегнатите лица, че си съчинява небивалици. И доказателства да извади, ще ги разгласят за манипулирани.

 

Един ден за „ братя Галеви “ ще приказват единствено техните близки в Ресилово и Дупница. Спомените ще избледнеят, а страната ще се пробва да оцелее след следващия скандал.

 

Няма да разберем дали Ангел върнал преди седмица или преди месец, даже година. Все едно, убеждението ни, че българските служби и прокуратура са пробити и не работят това, което им е работа, ще остане.

 

Веднъж „ братята “ отпътуват през границата и изчезнаха. Втори път единият се връща по същият тайнствен метод.

 

А дали и Пламен Галев не е тук? И без това никой не го търси.

 

Емил Азар
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР