Говори се, че мъжете не плачат. Да, жените сме по-емоционални,

...
Говори се, че мъжете не плачат. Да, жените сме по-емоционални,
Коментари Харесай

10 филма, на които дори и мъжете плачат

Говори се, че мъжете не плачат. Да, дамите сме по-емоционални, само че това не значи, че на мощния пол не е присъща сантименталността.

Има трогателни филми, които могат да просълзят даже и тях. Днес ви представяме 10 кино лентата, на които даже и мъжете плачат.

1. Хачико: Историята на едно куче
2009 година

Филмът е изработен по същинската история, която се е случила в Япония, през 20-те години на предишния век. Куче, от породата акита ину, всеки ден, в продължение на доста години, изпраща и посреща стопанина си на гарата, до момента в който той отива и се връща от работа. Един ден притежателят му, който е професор в академия по танцово изкуство, умира ненадейно. Тогава Хачико, в продължение на 9 години, всеки ден, тъкмо в 5 часа отива на гарата с цел да чака господаря си, който се е прибирал с последния трен. След като кучето умира, японците издигат монумент на мястото където правилният приятел е чакал господаря си. В основната роля е Ричърд Гиър.

2. Да почукаш на райските порти
1997 година

Двама млади мъже, Мартин и Руди, страдат от рак в финален етап, само че инцидентно срещнали се в болничното заведение, се опознават взаимно. Давейки тъгата си в текила, новите другари вземат решение да подхващат едно последно пътешестване към морето. Пияни и към момента по пижами, двамата открадват първата кола, която се изпречва на пътя им – Мерцедес кабрио модел ’60. За неприятен шанс обаче се оказва, че колата е владеене на тайфа гангстери, които желаят да си я върнат непременно освен поради самата нея, а и поради револвера, който Мартин открива в жабката. Култов филм за живота, гибелта, съдбоносните фантазии и вечността.

3. Зеленият път
1999 година

Пол Еджкомб (Том Ханкс) е основен надзорник в пандиза, когато идва нов наказан – Джон Кофи (Майкъл Кларк Дънкан) е упрекнат в садистичното ликвидиране на две дребни момиченца. Въпреки големият му растеж и ужасяващите закононарушения, поради които е затворен, Кофи наподобява добър човек, който се държи по-скоро като почтено дете, в сравнение с като загрубял престъпник. Скоро Еджкомб и двама от неговите сътрудници – Хауъл (Дейвид Морс) и Стентън (Бари Пепър) виждат нещо извънредно у Кофи: той е кадърен по чудноват метод да лекува останалите пандизчии от болежките им. Тези негови умения изцяло объркват надзирателите по отношение на вероятността тъкмо Кофи да е направил приписваните му убийства. Дълбок, метафизичен и тежък филм, който се явява една от най-хубавите екранизации по Стивън Кинг.

4. Казвам се Кхан
2010 година

Ризван Кхан е индиец-мюсюлманин, израснал в Мумбай. Той страда от Синдрома на Аспергер – форма на високофункционален аутизъм, изразяващ се в слаба обществена акомодация. Въпреки интелигентността си, той мъчно се схваща с хората. Ризван идва в Сан Франциско, с цел да живее с брат си Закир и снаха си Хасина. Тук той се влюбва в самотната майка Мандира и макар митингите на фамилията си, се дами за нея. Двамата стартират дребен бизнес и живеят щастливо до 11 септември 2001-ва година, когато отношението към мюсюлманите внезапно се трансформира. По време на своето странствуване той впечатлява хората, с които се среща със своята добрина, миролюбивост и откровеност.

5. Списъкът на Шиндлер
1993 година

„ Списъкът на Шиндлер “ споделя невероятната същинска история на енигматичния Оскар Шиндлер (Лиъм Нийсън), който избавя живота на повече от 1100 евреи по време на Холокоста, и чиито уроци по храброст не престават да въодушевяват поколенията.

6. Копнеж за танц
2004 година

24-годишният Майкъл постоянно е живял в дъблински обществен дом, тъй като родителите му са били неспособни да се грижат за него откакто излиза наяве че е роден с церебрална парализа. Напълно некадърен да откри схващане у близките, Майкъл усеща смяна в живота си откакто в прилежащата стая в Дома за инвалиди „ Каригмор “ се настанява Рори О’Ший. Майкъл скоро учуден разкрива, че Рори – който може да движи единствено дясната си ръка вследствие на мускулна дистрофия – схваща съвсем нечленоразделната му тирада. Двамата бързо се сприятеляват, а буйната природа на Рори оказва помощ на Майкъл да открие цялостен нов свят оттатък стените на дома.

7. Животът е прелестен
1997 година

Филмът споделя историята на един италианец от еврейски генезис по време на Втората международна война, който би трябвало да употребява своя комизъм и въображение, с цел да помогне на сина си да оцелее в концентрационния лагер. Силен филм, олицетворяващ любовта и положителното, пораждащ мощни усеща у феновете.

8. Седем души
2008 година

Бен (Уил Смит) е депресиран и изпълнен с виновност, поради неточности от предишното си. Той взема решение да поправи стореното като помогне на седем непознати. Когато среща Емили (Росарио Доусън), красива жена, която има проблем със сърцето, той се влюбва в нея, макар че това обърква проектите му. Гледайки душевните терзания на основния воин, никой не може да сдържи сълзите си.

9. Момиче за милиони
2004 година

Франки Дън (Клинт Истууд) е треньор по бокс, който, заради затруднени връзки с щерка си, не позволява да се сближи с никого. Докато един ден Маги (Хилари Суонк) не влиза в залата му за бокс… Макар и в никакъв случай не упражнявала професионално, тя има необикновен гений, а най-голямото й предпочитание е да се занимава с бокс. Единственото, което търси, е някой, който да повярва в нея. Филм за вътрешна битка и насоченост към реализирането на фантазиите непременно.

10. Гладиатор
2000 година

Максимус е авторитетен римски военачалник, обичан от народа и от застаряващия император Марк Аврелий. Преди гибелта си императорът избира Максимус за собствен правоприемник вместо сина си Комодус и в битката за власт Максимус и фамилията му са наказани на гибел. Генералът не съумява да избави фамилията си и налегнат от обезсърчение, позволява да го пленят и да го принудят да взе участие в гладиаторските игри до гибелта си. Единственото, което го крепи, е опцията да стигне до върха, с цел да може да огледа в очите мъжа, който ще изпита отмъщението му.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР