Говори се, че компания от Южна Германия е подкрепила руската

...
Говори се, че компания от Южна Германия е подкрепила руската
Коментари Харесай

Германска компания доставяла контрабанда оръжия за руската оръжейна индустрия

Говори се, че компания от Южна Германия е подкрепила съветската отбранителна промишленост с машини. За това оповестява немския вестник Шпигел. Според тяхна информация, федералният прокурор Петер Франк е арестувал Ули С. на летище Франкфурт във вторник. С. е някогашен началник на произвеждане на металорежещи машини от Баден-Вюртемберг,. Твърди се, че той е нарушил Закона за външната търговия.

Твърди се, че като ръководещ шеф на своята компания С. е подписал няколко контракта за доставка на прецизни машини на стойност към два милиона евро на съветски производител на оръжие през 2015 година, макар интернационалните наказания против Русия. Твърди се също, че е употребявал артикули от Германия за серийното произвеждане на снайперски пушки. Подобни доставки бяха неразрешени след съветската инвазия в Крим през 2014 година

Освен това се твърди, че през 2016 година компанията е провела курсове за образование на съветски личен състав за работа с машини. Твърди се също, че С. е закупил няколко от снайперските пушки от Русия за тест през 2015 година Според проверяващите той е сключил контракта за покупко-продажба от 2014 година - като че ли към този момент е закупил оръжията преди съветските наказания.
Неправителствени организации и медии неведнъж осъждат обстоятелството, че западните компании съзнателно заобикалят глобите против Русия - изключително след офанзивата на Русия против Украйна през февруари 2022 година В момента се водят няколко следствия в немските управляващи. Арести от името на немския основен прокурор не са известни от скоро в този подтекст.

Новите обществени обвинявания против западни компании включват съставни елементи за ракети, крилати ракети и дронове, електроника и CNC машини, които разрешават високопрецизни промишлени индустриални процеси.

През декември 2022 година английският Royal United Services Institute (RUSI) заподозря немска компания, че е част от веригата за доставки на съветски дронове Orlan.
През юни тази година " Цайт " заяви, че машини на германо-японския производител на металорежещи машини DMG Mori са били употребявани в съветската оръжейна промишленост: в оръжейния производител " Калашников ", производителя на хеликоптери JSC Ulan-Ude или производителя на самолети Сухой. В хода на съветската офанзива против Украйна DMG Mori разгласи, че ще приключи бизнеса си в Русия.

Нарушенията на глобите на Европейски Съюз против Русия нормално са отговорност на държавните прокурори. Главният прокурор се намесва единствено при изключително значими каузи.
В предишното това бяха по-специални производства, свързани с стратегии за нуклеарни и химически оръжия като тези на Иран или Сирия или с съветски и ирански ракетни стратегии.

През март 2021 година Висшият областен съд на Хамбург осъди бизнесмен от Аугсбург на няколко години затвор за доставка на машини за съветска ракетна стратегия.
През 2022 година мъж от Марклеберг покрай Лайпциг беше наказан за продажба на лабораторно съоръжение на Екатеринбург, належащо за производството на химически или биологични оръжия. Истинските купувачи са били прикрити, с цел да бъдат излъгани немските управляващи. Той към този момент беше задържан през 2021 г.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР