Говорейки преди срещата на финансовите лидери на Г-20, които се

...
Говорейки преди срещата на финансовите лидери на Г-20, които се
Коментари Харесай

Финансовият министър на САЩ призова за увеличаване на финансовата помощ за Украйна

Говорейки преди срещата на финансовите водачи на Г-20, които се събират в индийския софтуерен център Бенгалуру, Йелън сподели, че е от решаващо значение за Международния валутен фонд " да се придвижи бързо " към цялостна финансирана кредитна стратегия за Украйна.

 

Джанет Йелън съобщи: " Както сподели президентът Байдън, ние ще стоим до Украйна в нейната борба – толкоз дълго, колкото е належащо. Продължаващата постоянна поддръжка за Украйна ще бъде съществена тематика на разискване по време на престоя ми тук, в Индия. "

 

Джент Йелън също по този начин сподели, че предходната военна, икономическа и филантропична помощ на Съединени американски щати на обща стойност 46 милиарда $ е разрешила на Украйна да резервира икономическата и финансова непоклатимост при " „ изключителни условия ". Тя акцентира:

" Нашата икономическа помощ прави допустима съпротивата на Украйна посредством поддръжка на вътрешния фронт: финансиране на сериозни публични услуги и подкрепяне действието на държавното управление. През идващите месеци чакаме да предоставим към 10 милиарда $ спомагателна икономическа поддръжка за Украйна. "

 

Помощта на Съединени американски щати беше утвърдена от Конгреса през предишния декември като част от необятен законопроект за държавно финансиране, който включва нов пакет от 45 милиарда $ за незабавна военна и друга помощ за раздраната от война страна. В мненията си преди срещата на Г-20 Йелън също по този начин сподели, че световната стопанска система " през днешния ден е в по-добро състояние, в сравнение с мнозина предвидиха единствено преди няколко месеца ", като избледняват опасенията, че последствията от войната в Украйна ще доведат до внезапно закъснение на растежа.

 

Тя сподели, че до момента в който общата инфлация стартира да понижава в Съединените щати и по света, е значимо висшите финансови представители на Г-20 да продължат да работят за угнетяване на инфлацията. Тя добави: " Все още не сме вън от заплаха ". Йелън също по този начин уточни, че ценовите тавани, наложени от западните страни върху съветския експорт на недопечен нефт и нефтени артикули, оказват помощ за стабилизиране на световните енергийни цени, като в същото време " значително " понижават енергийните доходи на Русия.

 

" Миналия месец приходите от нефт на Кремъл бяха с съвсем 60% по-ниски, в сравнение с директно след нашествието “, сподели тя, добавяйки, че това разрешава на нововъзникващите пазари, в това число Индия, да договорят огромни отстъпки за съветския нефт. Йелън означи, че страните от Г-20 би трябвало да работят за облекчение на дълга, който слага повече от половината страни с ниски приходи в дългово усложнение.

" Ще продължа да упорствам всички двустранни публични кредитори, в това число Китай, да вземат участие в свястно отнасяне на задълженията за разрастващите се страни и нововъзникващите пазари в злополучие ", сподели тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР