Готвим се за следващите етапи на войната. Не сме казали

...
Готвим се за следващите етапи на войната. Не сме казали
Коментари Харесай

Израел: Следващата фаза на войната може да е по-различна от очакванията

" Готвим се за идващите стадии на войната. Не сме споделили какви ще бъдат те. Всеки приказва за наземната атака. Може да е нещо друго ", сподели той на постоянен брифинг. 

Според профилираното издание  струпаните към Газа танкове стартират да се оборудват със специфични железни мрежи срещу дронове. Те са ситуирани над купола на танка и го пазят от мятане на гранати.

Войната в Украйна сподели, че танковете са елементарно уязвими и с елементарни любителски дронове, които носят граната или различен вид експлозив. Обикновено апаратите се нареждат на към 50-60 метра над танка и пускат взривното вещество в отворите на купола му. Друг път експлозивите са по-мощни и могат да нанесат вреди и по оръдието или бронята на танка.

В оповестени на 7 октомври клипове се вижда, че Хамас е възприел тактиката и също употребява любителски дронове срещу бронираната техника на Израел. Евентуално нахлуване в урбанизирания терен на Газа би направило машините много уязвими на сходни офанзиви. Монтирането на мрежи над куполите би защитило екипажите от нападения.

Втори самолетоносач на Съединени американски щати в Средиземно море пази Израел от Иран

Междувременно английският в. " Гардиън " заяви, че Съединени американски щати са разположили втори самолетоносач в Средиземно море, " с цел да възпират враждебни дейности против Израел или каквито и да било старания за разширение на тази война ".

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин сподели късно в събота, че наличието на USS Eisenhower и обвързваните с него военни кораби в източното Средиземноморие е сигнал за " стоманения ангажимент на Вашингтон към сигурността на Израел и нашата решителност да възпираме всеки държавен или недържавен артист, който желае да ескалира тази война ".

Военните кораби на Съединени американски щати не са предопределени да се причислят към боевете в Газа или да вземат участие в интервенциите на Израел, само че наличието на два от най-мощните плавателни съдове на Военноморски сили има за цел да изпрати обръщение за въздържане към Иран и иранските подставени лица в района, като " Хизбула " в Ливан, добавя CNN.

" Айзенхауер " се причислява към ударната група на USS Ford, която дойде по-рано през седмицата " като част от нашите старания за въздържане на враждебни дейности против Израел или всевъзможни старания за разширение на тази война след офанзивата на " Хамас ", сподели Остин.

Рано в неделя задачата на Иран в Организация на обединените нации предизвести за " огромни последствия ", в случай че израелските " военни закононарушения и геноцид " не бъдат спрени неотложно. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР