Готвим нов законопроект за научните изследвания и иновациите във връзка

...
Готвим нов законопроект за научните изследвания и иновациите във връзка
Коментари Харесай

Министър Пенов: Готвим нов закон за научните изследвания и иновациите

" Готвим нов законопроект за научните проучвания и нововъведенията по отношение на дейностите по Плана за възобновяване и резистентност. За изработването му ще разчитаме и на специалистите от Висшето военноморско учебно заведение ".
 МОН
Това заяви министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов при откриването на новата образователна година във ВВМУ „ Никола Йонков Вапцаров “ във Варна, оповестиха от МОН.

На него участваха още командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, началникът на ВВМУ флотилен адмирал Боян Медникаров, кметът на Варна Иван Портних и регионалният шеф Марио Смърков.

„ Желая Ви през новата образователна година, а и за в бъдеще, да утвърждавате традициите на това учебно заведение, запазвайки го като неповторим за България център за подготовка на фрагменти в морското дело.

Вие разполагате със знанията, разполагате с материалната база, с цел да превърнете това учебно заведение в конкурентно на учебните заведения с сходен темперамент в Европа и в челните места в международните ранглисти “, обърна се проф. Пенов към университетския състав на ВВМУ.

„ Вашият принос за развиването на военноморското дело, за развиване на морския превоз в България, ще бъде безценен и с помощта на фрагменти като вас България ще има почтено място в международната общественост “, сподели министър Пенов в обръщението си към курсантите и студентите.
 МОН
Той откри нов център за чуждоезиково образование, а преди този момент прегледа и образователния център по кибероперациии в учебното заведение. По време на визитата си проф. Пенов постави цветя на барелефа на дългогодишния учител във ВВМУ кап. I сан проф. Трифон Пенков.

По-късно министър Пенов ще посети научноизследователския транспортен съд „ Св. Св. Кирил и Методий “, с който българските полярници ще отплават за Антарктида. „ Аз съм бил на такава експедиция и познавам активността, която реализират на Антарктида нашите полярници.

Изключително се зарадвах, когато се реализира такова съдействие сред Софийския университет и Висшето военноморско учебно заведение “, разяснява проф. Пенов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР