Gotthard: Най-дългият железопътен тунел в света е затворен за месеци след катастрофа с товарен транспорт

...
Най-дългият железопътен тунел в света е затворен за пътнически услуги
Коментари Харесай

Най-дългият железопътен тунел в света е затворен за пътнически услуги след дерайлиране в Швейцария, причиняващо щети, които ще отнемат месеци за ремонт.

Швейцарските власти казаха, че "няма индикация" кога базовият тунел Готард ще бъде отворен отново.

Шестнадесет вагона дерайлираха и все още са блокирани вътре седмица след дерайлирането на 10 август.

Отворена през 2016 г., железопътната връзка Готард отне 20 години за изграждане и струва повече от $12 милиарда (£8,2 милиарда).

Главният изпълнителен директор на националния швейцарски железопътен оператор SBB Винсент Дюкро каза в сряда, че Gotthard е един от най-безопасните тунели в света.

"Фактът, че може да се случи инцидент като този ни удари много тежко", каза той. „За щастие няма пострадали, въпреки че бяха нанесени значителни материални щети.“

Разследването се води от Швейцарския съвет за разследване на безопасността на транспорта (STSB) и държавната прокуратура на кантон Тичино.

Железопътният оператор SBB каза, че общо около 8 км (4,9 мили) коловози и 20 000 бетонни траверси трябва да бъдат сменени.

SBB каза, че едната страна на тунела не е засегната и трябва да работи „по принцип“ за товарни превози от 23 август, но пътническите влакове няма да могат да го използват незасегнатата страна поради съображения за безопасност.

В изявление на SBB се казва: „След дерайлирането тунелът е затворен за пътнически и товарен трафик и влаковете трябва да бъдат отклонени.

"Понастоящем няма индикация колко време ще бъде затворен тунелът.

"Отклоняването на влаковете по панорамния маршрут означава по-дълго време за пътуване за пътниците."

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР