Гоце Делчев. С пресконференция и официално откриване на обновени улици

...
Гоце Делчев. С пресконференция и официално откриване на обновени улици
Коментари Харесай

Благоевград: С официално откриване приключи изпълнението на проекта за реконструкция на улици в западната част на Гоце Делчев

Гоце Делчев. С конференция и публично разкриване на актуализирани улици завърши работата по осъществяване на плана „ Реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа в западната част на гр. Гоце Делчев “. Стойността на плана е в размер на 5 698 760.00 лв., от които 4 843 946.00 лв. европейско финансиране, обезпечено финансиране от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020 година, и 854 814.00 лв. национално съфинансиране. Това оповестиха от пресцентъра на Община Гоце Делчев .
Повече за плана и неговото сполучливо привършване, бе обяснено по време на нарочна конференция, извършена в постройката на общинска администрация. На нея участва цялото управление на община Гоце Делчев, националният представител Богдан Боцев, общински съветници, представители на компании – реализатори и надзорници по плана и екипът, осъществил неговата реализация.
Строителните действия по плана включваха цялостно възобновяване на 22 улици в Гоце Делчев с обща дължина от 6400 линейни метра. Това са улиците: „ Иларион Макариополски “ – север и юг, „ Христо Силянов “, „ Полковник Дрангов “, „ Пирин “, „ Арда “, „ Марица “, „ Тунджа “, „ Цариброд “, „ Екзарх Йосиф “, „ Враня “, „ Пирот “, „ Ниш “, „ Кичево “, „ Дебър “, „ Прилеп “, „ Атанас Свещаров “, „ Кръстю Сарафов “, „ Атанас Дуков “, „ Стефан Захариев “, „ Гьорче Петров “, „ Преспа “ и „ Вихрен “.
Подменена бе 37 хил.кв.м асфалтова настилка и 25 000 кв. м тротоарна настилка по улиците, инсталирани бяха предпазни парапети пред учебните заведения, нови пътни знаци, направена бе пътна маркировка и „ повдигнати “ пешеходни пътеки за възстановяване организацията на придвижване, както и понижаване риска от пътно-транспортни катастрофи с МПС и пешеходци. Благоустроени бяха методите към жилищните блокове и гаражите, построени бяха уширения за паркиране и слагане на контейнери за битови боклуци.
Подменено бе уличното осветяване с ново енергоефективно, което да спомогне за по-добра осветеност на улиците и комфорт на жителите, а по този начин също и за понижаване на енергийното ползване и разноските на общината. Изпълнени бяха плануваните ограничения за озеленяване – облагородяване на прилежащите към улиците зелени площи, санитарни сечи на остарели дървета и засаждане на нови дървета. Тези ограничения директно ще допринесат за понижаване на замърсяването на въздуха и повишение на привлекателността на града. На всички рехабилитирани улици по плана бе построена налична архитектурна среда за хора с увреждания.
Откриването на обновените улици в границите на плана, се състоя на улица „ Иларион Макариополски “, до вековния чинар, който е един от знаците на града. Неврокопският митрополит Серафим отслужи водосвет и насочи благословия за всички, които ще употребяват новата облага, като пожела да бъдат осъществени още доста такива потребни вложения в общината.
На собствен ред, кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов акцентира, че сполучливата реализация на този план е реалност с помощта на положителната екипна работа – от страна на експертите в общинската администрация, изпълнителите, техническия контрол, само че и самите жители, които живеят в квартала, а не на последно място и положителното партньорството с централната власт.
„ Хората в квартала демонстрираха огромно схващане по време на осъществяването на плана. Заедно, с помощта на положителния разговор успяхме да решим и сериозни обстановки, които възникваха в процеса на работа. Това бе планът, в който мога да кажа, че жителите живеещи в региона бяха извънредно дейни със сигнали, с присъединяване и с схващане, за което им благодаря “, сподели кметът Владимир Москов.
Той добави също, че в границите на този план общината е съумяла да подсигури спомагателни средства от Министерството на околната среда и водите, с които изцяло е заменена водопроводната мрежа по улиците в квартала. Със средства на общината са ремонтирани сериозни места във връзка с отводняването и подмяната на канализационната мрежа.
Председателят на Общински съвет – Гоце Делчев Ангел Гераксиев, съобщи, че като човек който живее в този квартал е извънредно признателен за осъществените ремонтни действия. Той напомни, че улица „ Иларион Макариополски “ е правена през 60-те години на предишния век когато стартира и облагородяването на този квартал, а през днешния ден, 60 години по-късно е осъществен и този толкоз сериозен ремонт, който изцяло е трансформирал визията на западния квартал на града.
Това е третият огромен план, обвързван с възобновяване на инфраструктурата в град Гоце Делчев. Предстои същото да се случи и в югозападния квартал на града, където сега се прави подготовка за замяна на водопроводната мрежа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР