"Готови сме за зимата. От утре (1 ноември) стартира зимното

...
"Готови сме за зимата. От утре (1 ноември) стартира зимното
Коментари Харесай

МРРБ се закани: Тази година ще изпреварим снега

"Готови сме за зимата. От на следващия ден (1 ноември) започва зимното поддържане на пътищата в страната ", заяви министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков Николай Нанков е министър на районното развиване и... към профила.

„ Има усъвършенстване в наличната техника за зимно поддържане. Към момента наличните материали за разчистване на пътищата са 60% “, осведоми той, съобщи кореспондент на novini.bg.

„ Помолихме към този момент всички водачи да приготвят колите си за зимата, с цел да няма спомагателни затруднения “, сподели още министърът.

По думите му са извършени диалози с всички виновни за зимното поддържане на пътищата в страната.
Министерство на регионалното развитие е отделило 80 милиона лв. за почистване на републиканската пътна мрежа. Общо 3000 машини ще оказват помощ за чистенето.

„ Искаме да изпреварим снега и по тази причина дейностите ни с метеоролозите са доста значими. Искаме да поставим материалите преди да падне сняг “, изясни инж. Михаил Рашков.

Министър Нанков заяви, че и тази година ще бъдат затваряни елементи от републиканската пътна мрежа за разчистване на снега при потребност. Той подсети още, че това се практикува във всички страни и е извънредно ползотворно.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР