Готови сме да възобновим преговорите за Брекзит, когато имаме знак,

...
Готови сме да възобновим преговорите за Брекзит, когато имаме знак,
Коментари Харесай

Брюксел за Брекзит: Шоуто сега е в Лондон, чакаме знак, че са готови за преговори

Готови сме да обновим договарянията за Брекзит, когато имаме знак, че Лондон е подготвен, съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия, представен от " Ройтерс ".

Европейският съюз и Англия имат общо схващане по множеството въпроси, само че има тематики, които остават открити и изискват спомагателни договаряния, изключително в Лондон, шоуто се измести там, сподели представителят във връзка вчерашната среща сред ръководителя на Еврокомисята Жан-Клод Юнкер и английския министър председател Тереза Мей.

Нищо не е контрактувано, до момента в който всичко не бъде контрактувано, добави той, като посочи, че се чака съвещание на преговорните екипи по-късно тази седмица, само че към този момент нищо повече не може да се каже.

Мей и Юнкер разговаряха през вчерашния ден за трети път от началото на договарянията за отдръпването на Англия от Европейски Съюз.

Британската страна упорства идната седмица Европейският съвет да позволи началото на втората част от договарянията - по бъдещите връзки с Европейски Съюз.

За да даде това позволение, Европейският съвет първо би трябвало да регистрира " задоволителен прогрес " по договарянията до момента, свързани с правата на жителите, английските отговорности към бюджета на Европейски Съюз и границата с Ирландия. Засега оценката на Европейски Съюз е, че задоволителен прогрес няма.

Вчера стана ясно, че съглашението сред Англия и Европейски Съюз за уреждането на заплетения въпрос за ирландската граница по отношение на Брекзит се е провалило в последния миг.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (110)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР