Новите варианти на Covid-19 се разпространяват по света и подклаждат

...
Новите варианти на Covid-19 се разпространяват по света и подклаждат
Коментари Харесай

Новите варианти на Covid подклаждат страхове от лятно нарастване на случаите

Новите разновидности на Covid-19 се популяризират по света и подклаждат страхове от лятно повишаване на случаите в Съединени американски щати, като най-новият знак за способността на инфекциозното заболяване да мутират и евентуално заплашват груповия имунитет.

KP. 2, един от няколкото по този начин наречени FLiRT разновидността – думата произлиза от имената на разновидностите в генетичния код на разновидностите – се трансформира в преобладаващия вариант на ковид в Съединени американски щати откогато се появи за първи път през март.

През двете седмици до 11 май КП. 2 съставляват 28,2% от случаите, по отношение на едвам 3,8% през двете седмици до края на март, съгласно последните данни от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати. Вариантът KP1.1 също набъбна бързо и съставлява 7,6 % от инфекциите.

Агенцията следи от близко разновидностите на FLiRT — в това число вариантите KP и преобладаващия преди този момент вариант JN.1, които всички са разклонения на преобладаващия вариант Omicron Covid — само че не има вяра, че има доказателства, че ще провокира скок в сл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР