Готови сме да отворим Втора инфекциозна болница (Втора градска болница)

...
Готови сме да отворим Втора инфекциозна болница (Втора градска болница)
Коментари Харесай

Втора градска болница в София е готова да стане инфекциозна, чака се заповед

Готови сме да отворим Втора инфекциозна болница (Втора градска болница) при заповед на министъра на опазването на здравето, такава към този момент няма. Това съобщи зам.-кметът на София Дончо Барбалов по тематиката " ковид ".
По думите му пред Българска национална телевизия, към този момент има дезинфектанти, " известно количество защитно облекло ", само че занапред при отваряне на болничното заведение ще има още доставки. Има 3 кревати с кислородни апарати за обдишване – за най-тежките случаи.
Медицинският личен състав ще е най-малко 40 души, плюс административен личен състав. Барбалов сподели, че никой не може да бъде заставен да работи, само че администрацията ще се постарае да убеди всеки работещ, че е предпазен. Предвиден е и обособен вход за заболели от туберколоза, тъй като инфекциозната болница няма да бъде открита единствено поради случаи на ковид.
Междувременно стана ясно, че в болничното заведение в Дупница има признати двама мъже с грипоподобни признаци. Те са мъже – на 26 години, от Кочериново и на 49 години, от Дупница. Приети са надлежно на 9 и 8 март – в инфекциозно поделение. Заради положението на това поделение има изявления във Фейсбук, само че от управлението на лечебното заведение споделят, че стаите са функционални, просто са по-стари и надлежно с по-неприятни условия.
Припомняме, че Дупница е известна като Българското Милано, поради огромният брой хора от региона, които вървят в италианския град и покрайнините му, с цел да работят.
Още: " Коронавирус: Забраните за пътешестване в целия свят стават все по-сериозни "
" Том Ханкс и брачната половинка му са заболели от ковид "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР