Готови ли сте да създадете малко магия във вашата кухня?

...
Готови ли сте да създадете малко магия във вашата кухня?
Коментари Харесай

Плодово руло

Готови ли сте да създадете малко магия във вашата кухня? Това руло е цялостно със прохлада и мирис на лято. Запретнете ръкави и се потопете в сладката лирика, съчетала в себе си нежния усет на, преплетен с уханието на какаова основа и чара на сладко от горски плодове.

Необходими артикули:

За крема:
1 опаковка - 300 g
100 g бял шоколад
150 ml сметана
40 g захар
1 ч. л. ванилов дестилат

За какаовата основа:
5 яйца
125 g захар
50 g брашно
4 с.л. какао на прахуляк
1 ч.л. сода за самун
1 щипка фина сол
1 с.л. захар

400 g сладко от касис, боровинки или малини
50 g пудра захар
2 с.л. касис или малини на прахуляк

Приготовление:

1. Разтопете белия шоколад на водна баня. В купа разбийте сметаната до меки връхчета.

2. Разцепете шушулката ванилия и изстържете семената.

3. В друга купа сложете, пудрата захар и семенцата ванилия. Разбийте и прибавете разтопения и леко охладен бял шоколад. Добавете разрушената сметаната и разбъркайте деликатно, до момента в който се смеси добре с крем сиренето.

4. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Разбийте белтъците и 25 g захар, до момента в който станат твърди. Разбийте жълтъците и останалата част от захарта до пухкавост.

5. Смесете брашното, какаото, бакпулвера и солта. Добавете сухата примес към сместа с жълтъците и разбъркайте до приемането на хомогенна текстура. След това деликатно прибавете белтъците и разбъркайте с нежни придвижвания.

6. Сложете сместа в тава, застлана с хартия за печене. Изпечете основата в средата на фурната за към 19 минути на 200 градуса.

7. Поръсете захар върху лист хартия за печене и обърнете прясно изпечения блат върху него - с долната страна нагоре.

8. Разбийте шоколадовия крем с ръчен миксер. Отделете към от крема и го сложете в пош с накрайник. Поставете поша в хладилника.

9. Намажете основата на рулото със сладкото, което сте избрали. След това разпределете крема.

10. Навийте рулото откъм късата страна. Увийте го компактно в домакинско фолио и го поставете с края надолу в хладилника за най-малко 3 часа или във фризера за към 30 минути.

11. Смесете пудрата захар и касиса на прахуляк в купа. Изсипете захарната примес върху хартия за печене. Оваляйте рулото в сместа и го поставете в паница за сервиране.

12. Направете дребни розички от крема върху рулото благодарение на пош и украсете с плодове или ядливи цветя при сервиране.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР