Готов състав на кабинет нямаме, но можем да го съставим

...
Готов състав на кабинет нямаме, но можем да го съставим
Коментари Харесай

Депутат от ПП проговори. Имат ли готов списък с министри

Готов състав на кабинет нямаме, само че можем да го съставим доста бързо, съобщи пред БНР Венеция Нецова-Ангова от " Продължаваме промяната ".

" Не е редно да мислим за персони, когато към момента не знаем дали ще има поддръжка за значимите тематики. Това не е математика или шахмат. Когато реализираме някакъв напредък, тогава ще определим кой ", изясни тя.
-->
Всеки опит да мислим за трети мандат, значи да се откажем от втория, акцентира депутатът и добави изрично, че от партията не се отхвърлят. 

В момента се намираме в такава политическа обстановка, в която виновното политическо държание би трябвало да е водещо, счита Венеция Нецова-Ангова. Според нея опитът за сформиране на държавно управление е самоуверен политически ход. Това значи, че огромна част от политиките биха зависили от плаващи болшинства, означи тя.

По думите й огромният проблем е за какво политическите партии не застават зад тези национални цели, разказани в проектодекларацията на Политическа партия. 

Ако успеем да получим поддръжка за декларацията, ще чакаме и поддръжка за държавно управление на малцинството, сподели тя. По думите й се виждат " червени сигнали " по отношение на проектодекларацията. Това, че декларацията е поставена като точка 24 в програмата на Народното събрание за петък, демонстрира, че целта й не е изключително висок, изясни тя. 

" Това, което зависи от нас, е да предложим декларацията и да представим допустимо най-добре наличието. Това са националните цели за бъдещето на страната ". 

Тя насочи рецензия към президента Румен Радев. Според нея връчването на първия изследователски мандат в първия ден след Нова година е неточност. Депутатът от Политическа партия счита, че това е можело да бъде отсрочено, с цел да се одобряват повече законопроекти по Плана за възобновяване, тъй като там закъсняваме. " Докато не ги приемем, не можем да усвоим заплащанията ", изясни тя. По думите й това е първа причина за неверно времево систематизиране. 

Ние одобряваме доста съществено опцията за сформиране на кабинет, заявява Венеция Нецова-Ангова и акцентира, че акад. Денков е един от най-разпознаваемите учени. Отговорността ни е огромна, безапелационна бе тя. 

От партията поддържат позицията, че политическите водачи би трябвало да вземат участие и да носят отговорност за съставянето на кабинет, само че там, където имат мощна експертиза. Ние не заставаме да има подмолни сделки, съобщи тя и добави, че всичко, което вършат, е в общественото око.

Венеция Нецова-Ангова означи още, че съгласно социологическите организации Кирил Петков е в топ 3, а партията е запазила позициите си. Тя е уверена, че са взимали най-правилните решения за страната. Политическа партия може дълготрайно да докара до развиването на България, изрече мнението си депутатът. 

За поддръжката към Политическа партия, Венеция Нецова-Ангова сподели, че естественият им сътрудник е Демократична България. С Българска социалистическа партия сме посочили, че можем да преодоляваме разликите, а " Български напредък " са диалогични и съумяваме да намерим общ език, уточни тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР