Готов съм да се върна в България веднага, когато имам

...
Готов съм да се върна в България веднага, когато имам
Коментари Харесай

Божков: Ще се върна в България, когато прокуратурата махне червената бюлетина от Интерпол

Готов съм да се върна в България незабавно, когато имам физическата опция за това. Заради административните пречки, които прави прокуратурата, аз не мога да напусна Дубай. Ако прокуратурата бъде по този начин добра да махне алената бюлетина от Интерпол, аз ще се върна на идващия ден пред съответните органи.

Това съобщи предприемачът Васил Божков на онлайн конференция, представен от

"ОПГ-то, за което приказва Бойко Рашков - аз не го разбирам. Ако бях ОПГ с Борисов, аз нямаше да съм в Дубай. Бизнесите ми щяха да съществуват. Не може един човек, който е потърпевш, да е ОПГ с Борисов - видяхте какъв брой закона бяха нарушени при офанзивата против мене ", съобщи предприемача във връзка думите на силовия министър Бойко Рашков, че Божков е в проведена незаконна група с Бойко Борисов.

От две години моите сигнали стоят във всички институции, очаквам резултат, добави той.

Той разяснява и за изчезналите 500 млн., които съгласно управляващите са изгубени и не си отишли в хазната. Според Божков, той е плащал всички налози и има документи от Национална агенция за приходите за това. Няма правосъдно решение, че фирмите му дължат налози и уточни, че това са такси, които те почтително са плащали, определяни от Държавната комисия по хазарта, а това е ставало със заповеди на финансовия министър (тогава Владислав Горанов - бел. ред.). И в случай че е имало пропуснати такси, виновността е точно на тези органи, стана ясно от думите на Божков.

Божков акцентира, че е подготвен да бъде разпитан - както онлайн, по този начин и като се върне в България и уточни, че ще даде всичко, с което разполага. Но съобщи, че не може да изпада в конкретика, с цел да се наруши работа на следствието. "Аз желая тази работа да се свърши добре ", съобщи той. И добави, че европейската прокуратура го е потърсила и го е разпитала, откакто той ги е сезирал. Божков твърди, че на американските управляващи даже е дал повече информация.

"Не са ме търсили изобщо - нито в ВКП, нито от профилираната прокуратура, нито от градската прокуратура ", уточни предприемачът.

Той обясни и по какъв начин е предавал хипотетичните подкупи против свързани с ГЕРБ хора, измежду които и някогашният финансов министър Владислав Горанов .

"Направете следствен опит - половин-един милион се събират умерено в едно палто, без да си проличава ". И удостовери, че пиарката на Борисов - Севдалина Арнаудова, която също беше измежду задържаните при акцията, при която бяха арестувани Борисов и Горанов, е идвала всеки месец в неговия офис.

Божков разкри и хипотетичната скица за подкупи.

"Първо бях привикан от Борисов, който след това ме прати при Горанов да ми изясни по какъв начин и какво би трябвало да давам. Разговорът с Борисов беше в резиденцията в Бояна. Прати ме при Менда Стоянова, след това при Горанов. Каза ми: "Ще оправим нещата, само че би трябвало да помагаш ". Влади ми изясни по какъв начин ще стават нещата. "Трябва да вземеш Левски ", забележете от кого взех - от хора на Борисов и Пеевски.




СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР