Готов съм да направя всичко необходимо, включително и да поема

...
Готов съм да направя всичко необходимо, включително и да поема
Коментари Харесай

Готов ли сте да станете премиер? Христо Иванов отговаря на `Свободна Европа` |

Готов съм да направя всичко належащо, в това число и да поема отговорността, само че има и други решения във връзка с този пост - това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов в изявление пред " Свободна Европа " в отговор на въпрос би ли станал министър председател, в случай че мандатът отиде при Демократична България.

" Аз персонално служа си с действителности. В демокрацията действителностите се дефинират от вота, с който ние разполагаме. Аз съм понесъл отговорността да слага някои от най-тежките въпроси в българската политика и съм го сложил по метод, по който трансформират българската политика. Естествено, че мога да поема отговорността за това да си довърша работата до резултат ", сподели Иванов.

Предсрочни избори още веднъж?

Христо Иванов съобщи, че последващи предварителни избори се обрисуват " не директно, тъй като би било полуда, само че не се обрисува и постоянен парламент, който да може да дава обещание, че ще се може образува трайна коалиция, която да поеме ръководството " и да подсигурява, че то ще бъде " ръководство на смяната, а не на подмяната ". Тази неустойчивост може да докара до предварителни избори още веднъж, смята той.

Възможните обединения

Христо Иванов съобщи, че желае да види партии на смяната, а не просто на митинга, с които е допустимо и ръководство:

" Между нас и другите така наречен " партии на митинга " се обрисува една основна разлика и това е отношението към Движение за права и свободи. (...) Да, значимо е да свалим и отстраним от власт Бойко Борисов и ГЕРБ, да, това го вършим дружно... само че с цел да има дълбока смяна, е належащо да прекратим " сарайския модел ".

Този модел Иванов дефинира като " корена на " Дълбоката страна, на систематичната корупция ".

" ИТН " са разумният сътрудник за бъдещето ръководство, съобщи Иванов. Той заяви още, че са водени диалози с партията по стратегии, а не " за систематизиране на порции и на позиции ". Преговорите са водени преди изборите, и те са проведени по самодейност на " Демократична България ", само че разговор " не съумя да бъде открит ". Като вероятни аргументи за това Иванов уточни " тяхна визия за професионализъм в политиката " или на това, че " може би водят диалози с други ".

" С основни водачи от " Изправи се! Мутри вън! " имаме добър разговор ", заяви той във връзка вероятните обединения в бъдещия парламент.

Българска социалистическа партия дават сигнали, че са подготвени да одобряват конституционна промяна. За нас това е добър знак, съобщи Иванов, само че " в името на голямата конституционна промяна сме подготвени да търсим и ще търсим интензивно огромни болшинства ".

" Ако Българска социалистическа партия най-накрая поддържа конституционна промяна, това е добра вест. Само се надявам госпожа Нинова в името на своето политическо оцеляване да не вземе да неодобрява конституционната промяна ", добави той и съобщи, че ръководителят на Българска социалистическа партия може да има персонални аргументи, заради които да не желае конституционна промяна.

Иванов добави, че подозира, че " Движение за права и свободи биха имали предпочитание даже да влязат в някаква форма на конституционно болшинство, тъй като всички български политически обединения схващат, че има големи упования за смяна в правораздаването ".

Служебното държавно управление

" Очевидно има министри, които работят в вярната посока ", съобщи Христо Иванов. Като такива той уточни министъра на стопанската система Кирил Петков и финансовия министър Асен Василев.

Има обаче и министри, чието присъствие и активност повдигат въпроси, добави съпредседателят на Демократична България. Сред тях той уточни служебните министри на превоза и енергетиката Георги Тодоров и Андрей Живков. Според него в сферите на превоза и енергетиката има противоречиви въпроси, по които няма развиване. Иванов даде образец с Топлоелектрическа централа " Варна " и пристанище Варна и пристанище Езерец.

" Опитваме се да насочим интереса на служебното държавно управление освен към Борисов, само че и към тематиките, свързани с Доган и Движение за права и свободи ", заключи Христо Иванов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР