Готов е филмът за Ботев, който е финансиран с народни

...
Готов е филмът за Ботев, който е финансиран с народни
Коментари Харесай

Ексклузивно: Готов е филмът за Ботев, финансиран с народни пари!

Готов е филмът за Ботев, който е финансиран с национални пари, заяви за Plovdiv24.bg кметът на Калофер Румен Стоянов. " Когато предходната година ме глобиха поради леденото хоро, народът скочи и събра дарения в размер на над 130 000 лв. “, изясни кметът.

" Дарихме тези пари за игралния филм за Христо Ботев на режисьора Максим Генчев “.  Така че самоуверено двучасовият игрален филм може да се назова " национален “, сподели още Румен Стоянов. Част от кино лентата се спонсорира и от Българска национална телевизия.

Ролята на Ботев извършва артистът от Бургаския спектакъл Деян Жеков. Премиерата на кино лентата в София ще е в навечерието на 3 март 2022 година. В Калофер продукцията ще бъде показана за първи път през юни. Група от калоферци ще участва наложително и на премиерата на кино лентата в София.

" Тази година Леденото хоро в Калофер ще се организира както нормално. Никой не може да спре традицията “, сподели още кметът. Градчето и покрайнините му към този момент са заети от туристи от цялата страна и отвън нея, с цел да следят атракцията.

" Надяваме се всички те да участват и на формалното отбелязване на 174-годишнината от рождението на Христо Ботев, ще бъде маркирано на 5 и 6 януари в Калофер “, сподели Стоянов.

Официалното честване ще стартира в 17.00 часа с поклонение пред паметната плоча на родното място на поета бунтовник на аязмото на храм " Света Богородица “, след което ще има празнични илюминации на мемориалния комплекс " Христо Ботев “.

На 6 януари тържествата ще продължат в 11:30 часа с полагане цветя на пред паметника на майката на популярния народен воин Иванка Ботева в НМ " Христо Ботев “ и декламация на стихотворението " Майце си “.

На мемориалния комплекс ще се състои обичайният протест поклонение, ще бъде произнесено слово за Ботев и ще бъде поднесен гирлянд на славата пред паметника на починалия български бунтовник.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР