Гости в студиото: Теодора Пеева, главен редактор на “Сега; Еми

...
Гости в студиото: Теодора Пеева, главен редактор на “Сега; Еми
Коментари Харесай

Теодора Пеева: Гешев е първият главен прокурор, за който от самото начало няма съмнение, че не става за тази длъжност

Гости в студиото: Теодора Пеева, основен редактор на “Сега ”; Еми Барух, публицист и преводач; Мариан Маринов, артист, писател; адв. Александър Кашъмов от Програма “Достъп до информация ”

" Изненадващо е това, което се случва. Какво съставлява фигурата на основния прокурор българското общество видя още по времето на Никола Филчев. Според мен има едно придвижване в низходяща посока в цялото това развиване до 2019 година, когато за основен прокурор бе определен Иван Гешев. Всичко, което се случи след назначението му - ние видяхме в още по-лоша степен политизацията, видната пристрастност и двоен критерий ".

Това съобщи в предаването " Кой приказва? " по Дарик радиоадв. Александър Кашъмов от Програма “Достъп до информация ”.

По думите му премахването на крепко нормализиралата се коалиция 2017-2021 година и идването на нови младежи и млади политически групи, които желаят да има честност въобще в обществената сфера, е довело до някакво отхлабване даже на хватката за медиите.

" Този напредък на империята " Пеевски " беше най-малко ненапълно позабравен. Получи се опция за плурализъм и на крайна права това, което виждаме, е че сходно нещо се случва с основен прокурор, зам-главен прокурор.Докъде ще докара това е различен диалог ", уточни още адв. Кашъмов.

" Аз оценявам сериозния разбор на обстановката и в това време нещо ми споделя, че сякаш не е съществено да приказваме съществено за тези хора. Бидейки актьор ми се ще да защитя малко театъра, киното и цирка, тъй като не може това да е спектакъл и цирк ", сподели от своя страна артистът Мариан Маринов.

" Това, което гледахме, бих го определил жанрово като политическо порно - отново са без гащи, само че всеки е хванал кирливите гащи на другия и ги размахва. Ние сме някъде на ръба сред доста тъжното и смешното и човек не знае да се засмее ли, или да си скъса главата. И си мисля какъв е този народ, който се докара до тук. Ние живеем като кореноплодни - най-хубавото от нас е подземен ", разяснява още Мариан Маринов.

" Да обясниш на хората, които нямат подготовката и лексикалната просветеност да схванат какво значи за дядо Петко в село Мало Бучино правосъдна система, е доста мъчно и може би по тази причина тематиката правосъдна система продължаава да бъде изговаряна и да провокира реакции единствено в един доста дребен кръг ", съобщи журналистът и преводач Еми Барух.

" На въпроса този народ по какъв начин не вижда - ами на него не му е ясно тъкмо за какво в Мало Бучино, като има правосъден развой, какъв брой зависи дали ще ти вземат кравата от това чие протеже е назначено за прокурор и кой е правосъдният състав ", добави тя.

Еми Барух дефинира протичащото се като доста радостно, " тъй като в целия трагикомичен род на театъра, на който сме очевидци, може би в гротескността на повече хора ще им стане ясно какъв брой неуместни са тези фигури, които следим от години, и бихме могли да кажем, че изненада няма ".

" Г-н Гешев е първият основен прокурор, за който нямаше безусловно никакво подозрение през цялото време, че този човек не става за тази служба. При всички предходни назначения имаше някакви очаквания, за господин Гешев нямаше никакво подозрение, даже единствено в случай че вземем извънредно унизителното събаряне на квалификацията на основния прокурор, който не е приключил право в СУ, а е приключил в Симеоново и има доста противоречива биография като прокурор. Милиционерщината, която беше вкарана в прокуратурата, напълно разумно докара до този резултат ", съобщи още Теодора Пеева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР