Господин Крал, за втори път тази година организирате събитието Run

...
Господин Крал, за втори път тази година организирате събитието Run
Коментари Харесай

Карел Крал: ЧЕЗ Електро чрез кампанията Run Green ще възстанови изгорялата гора край с. Росоман,


Господин Крал, за повторно тази година организирате събитието Run Green. Каква е концепцията на акцията?

Събитието е част от акцията „ Зареждаме ви с сила “. Тя е ориентирана към запазване на околната среда. Искаме е да покажем на хората, че в името на запазване на околната среда могат да се откажат от хартиената фактура, като изберат на нейно място електронна. По този метод София и цяла Западна България могат да станат по-добро място за живот на жителите. Районите могат да станат доста по-зелени и красиви. Целта на цялата акция е точно отвод от хартиената фактура, тъй като всяка една хартиена фактура води до изсичане на дървета. Освен това хартията би трябвало да се създаде, хартиените фактури да се разнасят, а тези действия са свързани с увеличение на излъчванията от колите. Идеята е за всеки участник в самодейността Run Green 2 да засадим по едно дърво.

Колко дървета ще бъдат засадени в границите на акцията през тази година?

Започнахме тази акция на 14 юли, когато започва и първото тичане – Run Green 1. Както към този момент споделих, за всеки един участник ще бъде засадено по едно дърво, а 14 юли имаше 366 участника. Значи ще има 366 дървета. Ние обаче взехме решение да увеличим този брой до 1500 и концепцията ще бъде осъществена дружно с държавното горско Югозападно дружество и gorata.bg. Засаждането на дървета стартира в събота, като на бул. Черни връх в София към този момент засадихме първите 10 дървета.

Следващата седмица, на 2 ноември ще засадим 1500 дървета – дъб и акация в с. Росоман, община Божурище. Избрахме това място, тъй като там има опожарена гора. Стремежът ни е да я възстановим. В засаждането ще вземат участие наши чиновници, както и доброволци от София, хора от общината. Няколко дни по-късно, на 10 ноември ще засадим 55 иглолистни и и широколистни дървета в парк Възраждане. Трябва да уточня, че не става въпрос единствено за засаждане на дървета, а за вдишване на ангажимент за поддържане. Има редица условия.

Убедени сме, че би трябвало да притеглим интереса на хората към околната среда и към устойчивото развиване. За нас стабилно развиване не е празно разбиране и не е обвързвано единствено с някакви дела. Устойчиво развиване за нас, за нашата компания, за ЧЕЗ, е нещо, което е обвързвано с метода на мислене. Всяко едно решение, което взимаме е съобразено с въздействието върху хората и околната среда, със смисъла за обществото. Затова сме сигурни, че в случай че убедим хората да се откажат от хартиената фактура ще създадем по-добра околната среда в цяла Западна България. Към момента броят на клиентите на ЧЕЗ Електро, които са се отказали от хартиената фактура е към този момент съвсем 400 хиляди. Това е съвсем една трета от нашите клиенти. Надявам се, че със сегашната акция броят на последователите на електронната фактура ще се усили. Вярно е, че една част от нашите клиенти няма по какъв начин да получават електронна фактура и ще продължат с хартиената. Наясно сме с това, само че вижте резултата. Дори единствено тези 400 хиляди клиента водят до икономисване на съвсем 9 млн. листа хартия годишно. Това значи повече от 3 хиляди дървета на година. Към това би трябвало считаме излъчванията от колите, излъчванията от производството на хартия и така нататък С малко постигнахме доста и сме уверени, че може да реализираме доста повече.

Ще разширите ли акцията в други градове?

Убеден съм, че това не е последната акция. Догодина ще организираме и други събития. Дървета ще се засаждат освен в София. Целта ни е засаждането на дървета да обхване цялата територия, на която оперира ЧЕЗ Електро. Ще използваме разнообразни форми. Днес ползата е към бягането, само че ще има и други форми. Run Green е единствено част от цялата акция – We Do Green. Вече инициирахме много акции, да вземем за пример за детски рисунки, акцията „ Спаси дърво и доста други. Днешната акция е част от цялостна политика на ЧЕЗ Електро, която е обърната с грижа към околната среда. Нашият бизнес е ориентиран към хората, като цели резистентност и по-внимателно отношение към околната среда.

Над 400 000 клиенти на ЧЕЗ Електро България получават фактурите си онлайн. До момента тези клиенти дадоха своя принос за запазване на естествената, среда като с решението си да заменят хартиения притежател с по-модерния и екологичен вид на електронна фактура понижиха потреблението на хартия с 8 880 000 листа годишно.

Спасени от изсичане са 3 500 дървета, а спестени над 32 млн. листа хартия или почти 273 тона хартия и 682 МВтч електрическа енергия нужна за производството им.

Run Green 2 е част от поредност начинания,, включени в акцията на „ ЧЕЗ Електро България “ АД „ Зареждаме ви с сила “ по време на която сдружението провежда и организира събития, свързани с грижа за околната среда и енергийната успеваемост.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР