Господ Бог и Светата Църква благославят само онази армия, която

...
Господ Бог и Светата Църква благославят само онази армия, която
Коментари Харесай

Българският патриарх със знаково изказване: Бог благославя само онази армия, която не проявява агресия

" Господ Бог и Светата Църква благославят единствено онази войска, която не демонстрира експанзия, а единствената ѝ цел е да пази и отбранява своя народ и страна, в интернационално приетите ѝ териториални граници. "

Това сподели в благословението на Негово светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит за Великия Богоявленски водосвет и поръсване на бойните флагове.

„ Такава е и нашата Българска войска, по тази причина през днешния ден молитвите ни към Всеподателя Бога са за славното ни войнство и за неговия висок дух, с цел да може то, с Божията помощ, с триумф да извършва своята жертвена и родолюбива задача ", добавя патриарх Неофит, написа Българска телеграфна агенция.

„ Неизменно вярна на своята грижа за поверения ѝ от Бога православен български народ, и тази година в деня на светото Богоявление Родната ни Православна черква извърши последованието на Великия водосвет и поръси с осветена богоявленска вода воините и бойните флагове на Българската войска. Армия славна, която се уповава на Божията мощ и плодородна помощ и протекция. Армия, която постоянно е била благонадежден поръчител за суверенитета и териториалната целокупност на скъпата ни татковина България ", показва още той.

По думите на патриарха българската войска остава вярна на задачата си и на своето високо предопределение и във все по-несигурния и изпълнен с по-кръвопролитни военни спорове свят.

„ В Господа е нашата вяра и в този момент, пред лицето на безчет персонални и публични нещастия и на толкоз мощно вилнеещата мощ на злото. Унищожителната война срещу братска Украйна, която беше последвана от не по-малко ужасяващия християнската ни съвест боен конфликт в земите, осветени от богочовешкото наличие на Спасителя, за следващ път припомниха на всички нас значимостта на армията за всеки народ и страна ", добавя патриарх Неофит.

„ Бог да пази свободна и самостоятелна България! Мирът и любовта на нашия Господ Иисус Христос и общението в Пресветия Божи Дух да бъдат с всички нас! ", показва в умозаключение патриарх Неофит.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР