Горял е дом за възрастни хора край Варна. В 2:59 часа

...
Горял е дом за възрастни хора край Варна.
В 2:59 часа
Коментари Харесай

Четирима загинаха при пожар в старчески дом край Варна

Горял е дом за възрастни хора край Варна .

В 2:59 часа тази нощ е получен сигнал за пожар в дом за възрастни хора, намиращ се в местността " Сотира " , край Варна, оповестиха от ОДМВР-Варна.

Огънят, който се е избухнал в една от стаите на приземния етаж на постройката , е лишил живота на четирима индивида - двама мъже на 73 години, един на 70 и жена на 88-годишна възраст. В болница, с заплаха за живота е настанена друга жена от вкъщи, на 83 години.

На подадения сигнал са се отзовали 5 екипа на РДПБЗН-Варна и чиновници на ОДМВР, които са евакуирали 20 индивида - най-вече мъчно преносими , като общо в дома се допуска, че живеят 90 души.

Във всяка от стаите на дома е снабдена с камера, като проверяващите ревизират записите, с цел да се откри повода довела до този пожара. По случая е формирано досъдебно произвеждане, под наблюдаване на Окръжна прокуратура-Варна.

Припомняме, че на 22 ноември предходната година девет души починаха в пожар в дом за остарели хора във варненското село Рояк. Пожарът потегли от покривната структура.
 Девет жертви на пожар в дом за възрастни хора в провадийско село Обновена
Девет жертви на пожар в дом за възрастни хора в провадийско село

Около 60 души са настанени в общественото заведение

През - в дома " Свети Никола " в квартал " Чайка " още веднъж във Варна.

Само преди два дни от прокуратурата излязоха с обширно умозаключение след инспекция точно на старческите домове и обществените услуги във Варненско. Поводът за инспекцията бяха сигнали на родственици, в това число със подозрения при смъртни случаи на възрастни хора.
 Новите домове на ужасите - санкции и рекомендации за правна уредба
Новите домове на ужасите - санкции и рекомендации за правна уредба

За установените нарушавания са формирани актове за административни нарушавания, лишен е лиценза на една фирма
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР